Vloeren Coatings plant voor u een boom!

Vloeren Coatings vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom planten wij voor elke order een boom, in samenwerking met onze partner OneTreePlanted.

Vloeren Coatings staat niet alleen voor duurzame verf, maar ook voor een duurzame planeet. Wij doen er alles aan om de milieu-impact van onze producten zo klein mogelijk te maken. Daarom zijn al onze coatings watergedragen, besteden we doorlopend aandacht aan innovatie en houden we het productieproces zo efficiënt mogelijk.

Onze samenwerking met OneTreePlanted past hierin. Dit is een internationale non-profitorganisatie die werkt aan ‘reforestation’ (herbebossing). Bomen worden geplant op basis van donaties, over de hele wereld. Wij hebben in onze samenwerking exclusief gekozen voor herbebossing in ons eigen Europa.

Hoe werkt dat?

Per order schenken wij een donatie aan OneTreePlanted. Hiermee wordt er vervolgens op onze kosten één boom geplant in Europa. We berekenen u als klant daarvoor niets extra. Gewoon door bij ons te bestellen draagt u een steentje bij aan een leefbare toekomst.

Waarom bomen?

Bomen helpen met het zuiveren van de lucht die we dagelijks inademen. Ze filteren het water dat we drinken, en geven leven aan meer dan 80% van de dieren op onze planeet. Bomen verkoelen en zijn daarmee ook een kostbaar instrument in de strijd tegen de opwarming van ons klimaat.

Daarnaast hebben bomen een historische band met de verfproductie. Hars van naaldbomen diende eeuwenlang als bindmiddel van diverse verfsoorten. Op deze manier geven wij, samen met u, wat terug aan de natuur.

Kijk voor meer info op OneTreePlanted.org