Magazijnvloer schoonmaken: waarom reinigen voor het coaten belangrijk is

De magazijnvloer schoonmaken is een essentiële eerste stap voordat u een vloercoating gaat aanbrengen. Schrobben en schoonmaken zoals u altijd doet, volstaat vaak niet. Wij raden voor het reinigen van magazijnvloeren professionele schoonmaakmiddelen aan, zeker als u de vloer op een nieuwe coating voorbereidt.

Waarom is uw magazijnvloer schoonmaken zo belangrijk? Elk type vloerverf moet aan de ondergrond kunnen hechten. Dit is moeilijker wanneer er storende deeltjes zijn. Bijvoorbeeld vet dat in de vloer is achtergebleven, maar ook stof. Oude verflagen die zijn gaan bladderen vormen eveneens een hindernis. Al dit verstoort de hechting. Goed schoonmaken en een magazijnvloer ontvetten voordat u gaat verven voorkomen dit probleem.

Magazijnvloer schoonmaken met schrobmachine

Een schrobmachine kan een prima oplossing zijn. Zulke poetsmachines zijn er in diverse vormen en soorten. Vaak voegt u aan het water een schoonmaakmiddel toe, bijvoorbeeld een reinigingsmiddel op basis van citrus. Een slangetje leidt het mengsel naar de borstel. Het kan zijn dat de vlekken hardnekkig zijn. Meer druk uitoefenen op de vervulde plek of een zwaarder type poetsmachine biedt dan uitkomst.

Magazijnvloer reinigen met zeep

Natuurlijke zeep is vaak een effectieve hulp bij doffe plekken die zijn ontstaan door de inwerking van zuur. Na het bewerken met zeep kan de plek worden ingewreven met bijenwas. Lukt dit niet, is het verstandig de leverancier van de vloer erbij te halen. Het kan onverstandig zijn om in het wilde weg met allerlei schoonmaakmiddeltjes te experimenteren.

Gaat u de magazijnvloer schoonmaken en daarna coaten, adviseren we meestal Inno Vloerreiniger. Dit is een gemakkelijk te gebruiken product dat zeer krachtig reinigt en ontvet. Het is bovendien voordelig in gebruik.

Verflagen wegschuren

Op een oude magazijnvloeren kunnen verflagen zitten van een eerdere schilderklus. Oude verflagen schuurt u weg met een schuurmachine. Deze vindt u bij verhuurbedrijven en bouwmarkten. Maak het oppervlak niet te glad. Is het naar uw gevoel al té glad, raden we aan het beton licht op te schuren. Vergeet niet te stofzuigen voordat u met de verf aan de slag gaat. Vloercoatings verdragen geen stof.

Wilt u meer weten over het schoonhouden of reinigen van een magazijnvloer, neem dan contact met ons op. Ons telefoonnummer is +31 (0)6 26 839 279. We vertellen ook graag meer over de juiste vloercoating voor uw magazijn.