Dakcoating aanbrengen: voordelen, werkwijze en producten

Een witte dakcoating aanbrengen heeft veel voordelen. Het zorgt voor een aangenamer leefklimaat binnen en leidt tot lagere energiekosten. Ook verhoogt een dakcoating op een bitumen dak het rendement van zonnepanelen.

Hieronder leggen we de voordelen uit en leest u meer over de werkwijze en het aanbevolen product. Wilt u een wit dak? Ook u kunt snel profiteren.

Voordelen witte dakcoating

witte dakcoatingWoont of werkt u in een huis of gebouw met een plat dak? Dan hebt u het vast gemerkt dat het 's zomers binnen heel warm kan worden. En al helemaal als u op de bovenste verdieping bent.

De hoofdreden: het dak. Wist u dat een zwart plat dak op een mooie zomerdag tot wel 90 graden warm kan worden? Een deel van die warmte is binnen voelbaar. En hoe! De oplossing is dan vaak een airco. Maar we weten allemaal dat een airco energie vreet. Ook is de luchtkwaliteit in een ruimte zonder airco beter.

Het kan koeler...

Er is een simpele oplossing: een witte dakcoating aanbrengen. Waar zwart al het absorberende licht opslorpt en de temperatuur verhoogt, wordt een groot deel van de warmte door wit weerkaatst. Berekeningen wijzen uit dat de temperaturen van een bitumen dak met een witte dakcoating met wel 40 graden omlaag gaan in de zomer.

Binnenshuis betekent dit een temperatuurdaling met gemiddeld 5 graden. In een woning of kantoor waarin het ‘s zomers bijvoorbeeld 28 graden warm wordt, zal het met een witte dakcoating nog maar 23 graden zijn: dan wordt wonen en werken opeens veel aangenamer. Bijkomend voordeel: een airco zal in veel gevallen overbodig worden en dit zorgt voor aanzienlijk lagere energiekosten.

Witte dakcoating ook goed voor zonnepanelen

Hebt u zonnepanelen op uw bitumen dak? Ook dan profiteert u van een witte dakcoating. Als een dak te warm is, moeten zonnepanelen heel hard werken om energie op te wekken. Verft u het dak wit, daalt de temperatuur van het dak. De zonnepanelen hebben dan veel meer vermogen om energie op te wekken. Een witte dakcoating leidt dus tot een hogere opbrengst van zonnepanelen.

Los daarvan verhoogt een coating de levensduur van een bitumen dak. Het gaat hier immers om een extra beschermlaag. Dit geldt zelfs voor daken die al wat beschadigd zijn door zon en warmte.

Dus, waar wacht u nog op?

Aanbevolen coating voor witte daken

Voor het aanbrengen van een witte dakcoating adviseren wij Inno Coatings Dakcoating. Dit is een speciale witte verf voor bitumineuze dakbedekking op platte daken. De coating maakt het dak warmtewerend door zonlicht te reflecteren. Ook herstelt het product verweerde en gecraqueleerde bitumen dakbedekkingen. Het gaat om een 1-componentsverf die direct uit de pot kan worden gebruikt: heel gemakkelijk dus. In die zin is het een revolutionaire verf: voordien waren dakcoatings altijd (lastiger te verwerken) 2-componentenproducten.

Werkwijze witte dakcoating aanbrengen

Dakcoating aanbrengen op bitumen

Inno Coatings Dakcoating kan worden aangebracht op bitumen daken van minimaal een half jaar oud. Uiteraard moet het dak schoon worden gemaakt voor u begint. Ga niet aan de slag als het kort ervoor geregend heeft: het dak moet wel droog zijn. Loszittende delen moet u verwijderen, barsten en scheuren herstelt u met een reparatiepasta.

De dakcoating moet voor gebruik goed geroerd worden. Hierna brengt u de eerste laag aan. Dit doet u met een roller, borstel of verfspuit. Breng altijd twee lagen aan voor een maximaal resultaat en een goede dekking. De tweede laag kan erop als de eerste voldoende droog is. Dit is gemiddeld na acht uur, afhankelijk van het weer. Het beste is om de dakcoating aan te brengen bij een buitentemperatuur tussen 5 en 25 graden.

In tijden van stijgende energierekeningen en klimaatverandering is het aanbrengen van een witte dakcoating op bitumen een simpele, doeltreffende en aantrekkelijke maatregel. Zowel uzelf als uw portemonnee (en uw dak!) profiteren ervan.

 

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier