Betonvloer reparatie

Reparatie van een betonvloer is soms onvermijdelijk. Butsen en gaten voorkomen een goede hechting van de vloercoating. Wilt u een adequaat afgewerkte vloer, hebt u een glad oppervlak nodig zonder scheuren of barsten.

Een reparatie komt het rendement van uw inspanningen ten goede, vergemakkelijkt schoonmaakwerk en zoals u weet: het oog wil ook wat. Reparaties zijn soms ook nodig als afwerking van een nieuw gestorte betonvloer. Het is verder van belang te weten dat vloercoatings maar een beperkt vullend vermogen hebben: scheuren en barsten kunnen zichtbaar blijven als u de vloer verft.

Gelukkig kunt u veel reparaties zelf uitvoeren.

Hoe voer ik kleine reparaties uit aan de vloer?

Voor u aan de slag gaat, maakt u de plek stofvrij (en indien nodig ook vetvrij). Stofvrij maken kan met een koperborstel. Eerst controleert u op loszittende stukjes door met een ijzer wat te krabben. Met een stofzuiger verwijdert u de laatste stofdeeltjes.

Kleinere (beton)vloerreparaties worden uitgevoerd met een 2-componenten betonplamuur, bij voorbeeld Inno Vloerfix. Strijkt u deze zo glad mogelijk af, omdat bijschuren lastig is door de extreme uitharding. Voor een grotere vloerreparatie gebruikt u epoxymortel. Deze mortel is na droging zeer slijt- en slagvast. Ook de hechting met de latere vloercoating is uitstekend.

Grote gaten kunnen ook gevuld worden met cementgebonden producten (deze hebben wel een langere droogtijd). Neem gerust contact met ons op voor de juiste vloercoating.

Naast oppervlakteproblemen kunnen er problemen van binnenuit zijn. De bekendste is betonrot. Alleen zichtbaar aan afbrokkelende randen en blootliggende bewapening. Oorzaken zijn het binnendringen van water, CO2 en chloriden bij ouderdom. Een grote reparatie aan de betonvloer wordt het best door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd.

Voor vrijblijvend advies kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier