Soorten vloeren

Het is goed te weten wat voor soort vloer u heeft. Bij het bespreken van type vloeren maken we onderscheid tussen twee hoofdgroepen.

1) soorten vloeren op basis van het type ondergrond (anhydrietvloer, betonvloer, etc).
2) soorten vloeren op basis van de locatie van de vloer (magazijnvloer, winkelvloer, woonkamervloer, etc)

Welke coating is geschikt voor mijn soort vloer?

Wij krijgen vaak vragen op basis van de locatie van een vloer. "Welke coating moet ik gebruiken voor mijn magazijnvloer?" Dit is een logische vraag, maar niet direct te beantwoorden zonder dat we weten wat voor soort vloer u heeft. 

Belangrijk: Start met het TYPE ONDERGROND van de vloer. Bijvoorbeeld beton, of hout, of vinyl. Weten uit welk materiaal de vloer bestaat is de manier om de juiste vloercoating te kiezen. Wij bespreken op onze site zeker wel de zaken waaraan u moet denken bij de verschillende locaties. Maar als het erom gaat welke vloercoating we aanbevelen, vertrekken we vanuit de ondergrond en de gewenste uitstraling. Dit is essentieel bij het bepalen van de juiste vloercoating. Daarnaast speelt een rol hoe de vloer belast gaat worden. Een slaapkamervloer wordt anders gebruikt dan een fabrieksvloer.

Voor welke soorten vloeren zijn er vloercoatings?

Er zijn vloercoatings voor alle gangbare ondergronden of materialen. Denk hierbij aan beton, anhydrietvloeren, zandcement, linoleum, hout, vinyl, pvc, egalinevloeren, tegels en nog veel meer. Grofweg kan je de vloeren in drie groepen verdelen:

  • er zijn coatings voor harde, steen- of betonachtige ondergronden
  • er zijn speciale coatings voor houten vloeren
  • en er bestaan coatings voor kunststoffen zoals linoleum, vinyl, laminaat en pvc

Daarnaast kan er onderscheid worden gemaakt bij de primers. Zo zijn er speciale primers voor geglazuurde tegels, hout en minerale ondergronden. Wij kunnen al deze verschillende producten leveren.