Plavuizen coaten met vloerolie

Plavuizen coaten met vloerolie is een slimme, gemakkelijke en betaalbare manier om de tegelvloer een fris aanzien te geven. Ook zorgt vloerolie voor een duurzame bescherming. Vloeren Coatings adviseerde een klant die meer dan 400 jaar oude plavuizen nieuw leven wilde inblazen.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot om de plavuizen te coaten
  • welke vloerolie hij gebruikte om de plavuizen te oliën
  • hoe het coaten van de plavuizenvloer is uitgevoerd

Waarom plavuizen coaten met vloerolie?

Bij dit project ging het om een huis in Geertruidenberg, met plavuizen uit de zestiende eeuw. Heel bijzonder dus! De plavuizen lagen (en liggen) over de hele begane grond, bestaande uit voorkamer, hal, eetkamer en keuken. Het totale oppervlak: 65 vierkante meter.

Het spreekt vanzelf dat plavuizen van deze leeftijd weleens een opknapbeurt nodig hebben. De knoop werd doorgehakt na Kerstmis. Iedereen liep in die periode met rubberen zolen over de vloer en de plavuizen werden daar sneller dof van. De klant keek op Internet, vond Vloeren Coatings en kreeg meteen goed en persoonlijk advies.

Besloten werd om deze oude tegelvloer te coaten met vloerolie. Plavuizen oliën heeft als voordeel dat de tegels hun authentieke look behouden, en er weer glanzend nieuw uitzien. Het alternatief is plavuizen verven. Dan krijgen de tegels een nieuwe kleur. Dat is een prima oplossing bij plavuizen die er alledaags en versleten uitzien. Maar als ze zo mooi en oud zijn als in dit huis, is oliën een veel aantrekkelijkere optie.

Plavuizen coaten: gebruikte vloerolie

Vloerolie - plavuizen oliënScanofloor Vloerolie is een transparante sealer voor vloeren binnen op basis van alkydhars die diep in de ondergrond dringt en alle losse stofdelen bindt zodat het oppervlak zeer eenvoudig te onderhouden is. Wordt toegepast op vloeren zonder dekkend verfsysteem. Scanofloor Vloerolie kan worden gebruikt op onder meer beton- en cementvloeren, houten vloeren en poreuze tegelvloeren en plavuizen. Scanofloor Vloerolie is geschikt voor vloeren in woningen en bedrijfsruimten, galerijen, parkeergarages, werkplaatsen, liftschachten, hobby- en expositieruimten. Scanofloor Vloerolie heeft als bijkomend voordeel dat het product volledig uithardt en zeer slijtvast is. Het woord olie is in die zin wat misleidend.

In onze webshop vindt u benodigdheden en nog andere producten voor plavuizen coaten.

Plavuizen coaten met vloerolie

Plavuizen coaten: hoe werd de klus uitgevoerd

De klant heeft alle werkzaamheden zelf uitgevoerd. Eerst gingen alle meubels aan de kant. Daarna werd de vloer gestofzuigd, gedweild en schoon gemaakt met ammoniak en water. De vloerolie werd volgens de voorschriften verdund met terpentine in een oude soepkom. Voor het coaten werd alleen een brede kwast gebruikt van 7 bij 1,5 cm. Het is overigens ook mogelijk om dit met een roller te doen.

De klant heeft het project in fases gedaan, zodat er altijd een deel van de vloer beloopbaar bleef. Een deel werd dan afgedekt met bakpapier. Dit leidde niet tot kleurverschil. Met het eindresultaat is hij heel gelukkig: "Onwijs supergaaf! Showroomkwaliteit!"

Lees meer over plavuizen verven.

Wilt u ook plavuizen coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier