Waarom betontegels verven?

Waarom zou je betontegels verven? De meeste mensen laten hun tuintegels zoals ze zijn. Toch kunnen er heel goede redenen zijn om ze een kleurtje te geven.

Tuintegels verslijten

Betontegels in je tuin staan bloot aan weer en wind. Dit betekent dat ze worden aangetast door mossen. Ze gaan op den duur groen uitslaan. Ook luchtverontreiniging draagt een steentje bij. Verder zitten er in regenwater stoffen die hun sporen nalaten, en laat een felle zon het oppervlak verbleken.

Daar bovenop komt het gebruik. Wordt er veel op gespeeld, gelopen, gereden of gesprongen, kan ook de sterkste tegel na verloop van tijd slijtage vertonen. Door je tuintegels te verven, verdwijnen de slijtagesporen en gaat je terras of betontegel er weer als nieuw uitzien. Natuurlijk wel goed voorbehandelen. Onze werkwijzer betontegels verven geeft antwoord op al je vragen.

Je tuin verdient een nieuwe look

Soms zijn de betontegels nog in prima conditie, maar wil je de look van de hele tuin veranderen. Bijvoorbeeld door andere planten, bloemen of bomen, of omdat je een paadje wil aanleggen. Door betontegels te verven kunnen ze een extra kleurelement aan je tuin toevoegen en word je tuin mooier en harmonieuzer. Een groot voordeel is dat coatings voor betontegels in alle mogelijke kleuren leverbaar zijn. Je vindt altijd wat je zoekt.

Lees ook onze handleiding voor het toepassen van vloercoatings.

Betontegels verven is goedkoop en gemakkelijk

Al eens een terras vervangen? Zeker als het oppervlak groot is, kost dat veel geld. Daarnaast brengt het een hoop gedoe en geregel met zich mee. Ga je zelf een terras leggen en doe je niet elke dag fysiek werk, zal je merken dat het best zwaar is. En voordat je je tuintegels gaat vervangen, moet je het eerst eens worden met je eventuele partner over welke tegel je gaat kopen. Het aanbod is enorm.

Betontegels verven daarentegen doe je voor een fractie van dat bedrag, en kost veel minder tijd en energie.

Meer weten over betontegels verven? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor betontegels. Bel ons en we beantwoorden ook alle vragen over de verwerking. Ons nummer: +31 (0)6 26 839 279.