Tegelvloer verven met vloerverwarming

Een tegelvloer met verwarming schilderen is niet zo eenvoudig. Niet elke vloercoating hecht immers op tegels, en niet elke coating past op vloerverwarming. 

Wie een huis koopt, koopt ook altijd de smaak van de vorige eigenaar. In het huis dat de Rotterdammer had aangeschaft, lag een vloer met bruine en zwarte tegels. Niet iedereen vindt dit een geslaagde combinatie en dat gold ook voor onze klant. Hij wilde liever iets lichters.

Vervang de vloer, zou een advies kunnen zijn. Maar er was een probleem: er zat vloerverwarming onder de tegels. Uitbreken zou hierdoor erg kostbaar worden, en daarvoor had de klant onvoldoende budget. In overleg met Vloeren-coatings.nl werd voor vloerverf gekozen. Mensen realiseren het zich niet altijd, maar zulke verf is ook prima geschikt voor tegels. De enige voorwaarde is een adequate voorbereiding.

Eerst werd het 40 vierkante meter grote oppervlak goed ontvet. Daarna moest een primer worden aangebracht. Gekozen werd voor Scanofloor Clearprimer, een sterk product dat een zeer goede hechting aangaat op harde tegelvloeren.

Clearprimer hecht zowel goed op de voegen als op de tegel zelf. De primer wordt aangebracht met een vloerroller. Daarna moet de tegel met een 2 componenten verf afgewerkt worden om een slijtvaste oplossing te bieden. Hiervoor zijn meerdere coatings mogelijk. In dit geval werd gekozen voor Scanofloor Colourcoat, een hittebestendige vloercoating, vanwege de onderliggende vloerverwarming. Een alternatief is de gelijkwaardige Inno Betonverf 2K.

Op een tegelvloer zie je normaal geen krassen. De gevoeligheid voor een krasje neemt wel wat toe door vloercoating. Maar dit zal niet meer of minder zijn dan bij een geschilderde betonnen vloer of een gietvloer.

Producten zijn geleverd door Vloeren-coatings.nl. De vloercoating is door de klant of in samenwerking met een applicateur aangebracht.

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier