Ontdek de ideale coating voor uw woonkamer

Ontdek de ideale coating voor uw woonkamer

Welk systeem van vloercoatings wordt het meest gekozen voor woonkamers? Kortom, welke coatings geven een mooi en duurzaam resultaat én zijn vriendelijk geprijsd? We leggen het hier uit.

Woonkamervloeren in nieuwbouw kunnen op veel manieren worden afgewerkt. Natuurlijk kunt u kiezen voor klassieke oplossingen zoals vaste vloerbedekking, tegels of laminaat. Steeds vaker gaan mensen echter voor een dekkende coating, direct op de ondergrond. We spreken intussen echt van een trend. En we zien dit zowel bij betonvloeren als bij zandcement en egalinevloeren.

Om de vloer goed en langdurig te beschermen is een gewoon laagje betonverf echter niet voldoende. U moet voorkomen dat er vocht in de vloer dringt en u wilt natuurlijk ook lang plezier hebben van de coating. Daarom adviseren wij deze combinatie:

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydrietvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor egaline, beton, cement en andere steenachtige ondergronden. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in autobanden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat.

Waarom is dit systeem ideaal voor uw woonkamer?

Een 2-componenentprimer beschermt de vloer tegen indringen van vocht. Ook geeft deze nog aanwezig vocht kans om te ontsnappen. Daarnaast versterkt de primer de hechting van de toplagen.

De topcoat 1K zorgt voor een mooi uiterlijk in de kleur van uw keuze. Om de juiste dekking te krijgen raden we aan twee lagen aan te brengen. Voor woonsituaties is een 1-componentencoating voldoende. Hebt u een bedrijfsvloer, werkplaats of een garage die zwaar belast wordt, is een topcoat met twee componenten beter.

De transparante topcoat geeft een doorzichtige afwerklaag. Deze beschermt de kleur. Mocht er een kras op de vloer komen, dan ziet u deze (bijna) niet, omdat deze wordt opgevangen door het transparante laagje.

*** lees verder onder de foto's ***

Coatingsysteem woonkamer

Op de foto's ziet u links hoe het was, rechts dezelfde vloer met de aanbevolen vloercoating, in de kleur NCS S 2500-N.

De prijs-kwaliteitverhouding van de producten hierboven is uitstekend. Alle coatings die wij hier aanraden voor woonkamers zijn kleurvast en vergelen niet onder invloed van zonlicht. Ook zijn ze warmtebestendig. U kunt ze dus ook gebruiken als u vloerverwarming hebt!

Zelf vloercoating aanbrengen: niet moeilijk!

Als u een coatingsysteem voor de woonkamer hebt gekozen, is de vraag wie dit gaat aanbrengen. De meeste mensen doet dit gewoon zelf. Het is niet moeilijk. Bij alle producten vindt u instructies. U kunt ook alles (en nog veel meer) nalezen op onze website.

In het kort komt het hierop neer. Een onbehandelde vloer moet eerst geschuurd worden. Dit kan met korrel 100 en u doet dit totdat de vloer mat oogt. Schuurmachines en schuurpads kunt u huren bij de verhuurbedrijven van gereedschappen of bouwmarkten. Huur er meteen een goede stofzuiger bij om het schuurstof weg te halen. Een gewone stofzuiger voor thuis is hiervoor minder geschikt.

Hierna brengt u de primer aan, gevolgd door de twee kleurlagen en de transparante topcoat. U doet dit met een roller. Voor de hoekjes en randen is een kwast de beste oplossing. Volg de structuur van de ondergrond bij het rollen voor een strak resultaat. Houd gemiddeld 24 uur tussen elke laag aan. Tussendoor schuren is niet nodig. Laat de coating vervolgens een weekje uitharden voor u de vloer volledig gaat belasten. Veel plezier met het resultaat!

Hebt u nog vragen of hulp? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Ons telefoonnummer: +31 (0)6 26 839 279.