Top tips betontegels verven

Betontegels verven is een slimme, eenvoudige manier om verweerde tuintegels nieuw leven in te blazen. Het is veel goedkoper dan een terras vervangen. En met een betoncoating zijn je betontegels in een mum van tijd van dat groene, beschadigde uiterlijk af, en zien ze eruit als nieuw. Hieronder vind je onze tips en adviezen.

Tips voor betontegels verven

  • Je kunt de tuintegels in elke denkbare kleur verven. Betonverf is immers te koop in alle RAL- en NCS-kleuren. Onze producten worden telkens op maat van elke klant gemaakt. Zo kun je je terras precies het uiterlijk geven wat je wil.
  • Zorg voor een gedegen voorbereiding. Vooral schoonmaken is erg belangrijk. Buitentegels zijn haast altijd zwaarder verontreinigd dan tegels binnen. Gebruik daarom een krachtige, ontvettende zeep. Of nog beter: gebruik een hogedrukreiniger. Zet de straal wel op een laag vermogen. Anders beschadig je de voegen.
  • Vergeet ook niet mossen, stof en tuinafval te verwijderen. Een coating hecht alleen goed op schone, droge oppervlakken.
  • Het verbruik van betonverf op betontegels is hoog. De tegels zijn meestal erg poreus, dus nemen ze meer verf op. Denk aan een verbruik van 1 kg per 4 m2 bij de eerste laag. Bij de tweede laag is het verbruik lager, rond 7-8 m2 per kg.
  • Plan goed. Betontegels verven doe je meestal buiten. Het weer kan een grote rol spelen. Kies voor een droge, niet al te warme dag. Voor een optimale droging is het goed als het ook de dagen erna niet regent. Let dus op de weersverwachting.
  • Wij adviseren Grindvloer Coating voor betontegels verven. Dit is een sterke, oplosmiddelvrije 2-componentencoating op basis van epoxy.
  • Betontegels verven doe je het best met een roller. Dit heeft als voordeel dat de naden niet vollopen (al verkleuren ze wel). Het tegeleffect blijft dus zichtbaar.
  • Volg altijd onze werkwijzer betontegels verven.

Meer weten over betontegels verven?

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt iedereen graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten voor betontegels en tuintegels, en beantwoordt alle vragen over de verwerking. Bel voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.