Hoe moet ik laminaat voorbereiden op verven?

Hoe moet ik laminaat voorbereiden op verven?

Ben je de kleur van je laminaat beu? Of wil je gewoon een frisse look? Het verven van laminaat is een geweldige manier om je vloer een nieuwe uitstraling te geven zonder de kosten en het gedoe van het vervangen ervan. Laminaatverf tovert je vloer snel om in de look die jij wenst. In dit artikel leggen we uit hoe je laminaat voorbereidt op verven en waarom het belangrijk is om deze stappen zorgvuldig te volgen.

Laminaat heeft een gladde, beschermende toplaag die ervoor zorgt dat verf niet gemakkelijk hecht. Zonder de juiste voorbereiding zal de verf snel gaan bladderen en slijten, wat betekent dat al je harde werk voor niets is geweest. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de verf goed hecht en je vloer er jarenlang mooi uitziet.

Reinigen van het laminaat

De eerste stap is het grondig schoonmaken van het laminaat. Begin met het verwijderen van stof en vuil met een stofzuiger. Besteed extra aandacht aan de randen en hoeken van de kamer.

We raden aan om de Inno Coatings Vloerstripper te gebruiken. Deze vloerstripper is speciaal ontwikkeld om hardnekkig vuil en vet van kunststof lagen te verwijderen. Breng de vloerstripper aan volgens de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat je de vloer goed naspoelt met schoon water om alle resten te verwijderen.

Schuren van het laminaat

Nadat de vloer grondig is gereinigd en droog is, is de volgende stap het schuren van het laminaat. Dit is een belangrijke stap omdat het de gladde toplaag van het laminaat opruwt, waardoor de verf beter kan hechten. Gebruik fijn schuurpapier (korrel 120-150) om het laminaat lichtjes op te schuren. Je hoeft niet hard te schuren; het doel is om de glans van de toplaag te verwijderen. Na het schuren moet je de vloer opnieuw stofzuigen en afnemen met een vochtige doek om al het schuurstof te verwijderen.

Aanbrengen Inno Laminaat Coating

We raden aan om speciale laminaatverf te gebruiken. Een primer is niet nodig als je Inno Laminaat Coating gebruikt. Deze 2-componentencoating is ontworpen om direct op het geschuurde laminaat te hechten, waardoor de stap van het primen kan worden overgeslagen. Dit bespaart tijd en zorgt toch voor een duurzaam en professioneel resultaat. Alle kleuren zijn mogelijk.

*** lees verder onder de foto ***

Laminaat reinigen

Meng de componenten van de verf volgens de aanwijzingen op de pot. Breng de Inno Laminaat Coating gelijkmatig aan met een roller of kwast. Doe dit in dunne lagen voor een gelijkmatige dekking en om strepen te voorkomen. Laat elke laag verf volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Twee lagen zijn aanbevolen. Eventueel kan je hierna afwerken met een transparante topcoating voor extra bescherming. Dit is optioneel.

Veelgestelde vragen over laminaat verven

Kan ik elke verf gebruiken voor het verven van laminaat?

Vanwege het speciale ondoordringbare karakter van laminaat is het belangrijk om verf te gebruiken die speciaal is ontworpen voor gladde oppervlakken van kunststof. Gebruik een laminaatverf van hoge kwaliteit voor het beste resultaat.

Hoe lang duurt het om een laminaatvloer te verven?

Het verven van een laminaatvloer kan enkele dagen duren, afhankelijk van de droogtijden tussen de lagen verf en coating. Reken op minimaal drie tot vier dagen voor het hele proces.

Is het verven van laminaat een duurzame oplossing?

Ja, mits je de juiste voorbereidingsstappen volgt en hoogwaardige producten gebruikt, kan geverfd laminaat jarenlang meegaan. Het aanbrengen van de Inno Laminaat Coating kan de duurzaamheid verder verbeteren.

Meer info over laminaat verven

Ben je klaar om je laminaatvloer een nieuwe look te geven? Begin vandaag nog met de juiste voorbereidingen. Onze werkwijzer helpt je op weg. Heb je nog vragen of wil je persoonlijk advies? Neem dan contact op met Vloeren Coatings via telefoonnummer +31(0)626839279 voor vrijblijvend en persoonlijk advies. Mailen kan ook.