Hier is het beste coatingsysteem voor anhydrietvloeren

Hier is het beste coatingsysteem voor anhydrietvloeren

Wat is het beste coatingsysteem voor anhydrietvloeren? Kortom, welke producten moet u achtereenvolgens aanbrengen om anhydriet langdurig te beschermen en de vloer mooi te houden? Het is misschien niet wat u denkt.

Elke ondergrond is anders. Soms spreekt dat vanzelf. Een kind snapt nog dat hout en beton andere materialen zijn. Dat je er andere vloercoatings voor nodig hebt, klinkt dan logisch. Maar voor de leek zijn beton, cementdekvloeren en anhydrietvloeren niet zo veel verschillend. Vloeren worden bovendien anders gebruikt en elke klant heeft zijn eigen voorkeur.

Hierdoor kan het nodig zijn om ook verschillende producten te gebruiken, zelfs al lijken de vloertypes op elkaar. Het is een van de redenen waarom we altijd aanraden ons te bellen voor persoonlijk advies.

Anhydriet: dampopen afwerken

Anhydrietvloeren zijn in dat opzicht echt speciaal. We komen ze tegen in steeds meer nieuwbouw, zowel in woonhuizen als in kantoorpanden. Anhydriet is een variant op gips. Met dit materiaal kan snel en tegen relatief lage kosten een sterke vloer worden gemaakt.

Vanwege de bijzondere samenstelling moet anhydriet dampopen worden afgewerkt. Dit betekent dat het vocht dat van nature in deze vloer zit, moet kunnen ontsnappen. Veel betonverf sluit de ondergrond grotendeels af en is daarom niet geschikt. De dampopen coatings die wel passen op anhydriet, gemaakt op basis van epoxy, hebben echter een ander nadeel: ze verkleuren door zon en warmte.

Ons advies is daarom om na het aanbrengen van deze dampopen verf de vloer af te werken met één laagje transparante PU coating. Deze beschermt de ondergrond tegen verkleuring en is net voldoende dampopen voor anhydriet. Kortom, het beste van twee werelden.

Aanbevolen coatings voor anhydrietvloeren

Het beste coatingsysteem voor anhydriet ziet er als volgt uit:

Inno Vloerprimer 2K: dampopen 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Zeer geschikt voor woningen, bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Geeft een bijzonder sterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Dampopen oplossing die prima past op anyhydriet, bij voorkeur in combinatie met de 2K primer en de transparante topcoat 2K. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat.

Kijk hier voor meer advies over anhydrietvloeren verven:

Of bel voor vragen en meer advies naar Vloeren Coatings, telefoon 06-26 839 279.