Bij een anhydrietvloer verven komt meer kijken dan alleen goede vloercoating kiezen. Moet je een anhydrietvloer bijvoorbeeld eerst schuren of egaliseren? En waarom is het zo belangrijk dat er gekozen wordt voor dampopen vloerverf? Onderstaande artikelen gaan uitgebreid in op alles wat te maken heeft met anhydriet verven. Onmisbaar voor de doe-het-zelver! Neem ze dus zeker door voor u een vloercoating kiest.

Wat is anhydriet?
We krijgen de vraag steeds vaker, want anhydrietvloeren komen almaar meer voor, bijvoorbeeld in nieuwbouwwoningen, kantoren en bedrijfsgebouwen. We leggen uit wat anhydriet precies is en wat de eigenschappen zijn.

Anhydriet dekvloer verven? Gebruik een dampopen coating!
Anhydrietvloeren kunnen prima geschilderd worden, maar… het is wel aangeraden om een geschikte, vloeistofdichte en dampopen vloercoating te gebruiken. Waarom dat zo is, vertelt dit artikel.

Hier is het beste coatingsysteem voor anhydrietvloeren
Wat is het beste coatingsysteem voor anhydrietvloeren? Kortom, welke producten moet u achtereenvolgens aanbrengen om anhydriet langdurig te beschermen en de vloer mooi te houden? Het is misschien niet wat u denkt

Anhydrietvloer egaliseren: is dat nodig?
Moet je een anhydrietvloer egaliseren? Soms wel, vaak niet. Het ligt aan de toestand van de vloer. Egaliseren van anhydriet moet altijd met speciale producten gedaan worden, en vraagt deskundigheid.

Anhydrietvloer schuren: waarom en hoe
Anhydriet schuren is nodig om ervoor te zorgen dat een coating kan hechten. Hier leggen we uit waarom je moet schuren voordat je gaat coaten en hoe je het schuren van een anhydrietvloer het best aanpakt.

Anhydrietvloer in nieuwbouw
Waarom is een vloercoating aanbrengen op een nieuwe anhydrietvloer zo'n aantrekkelijke oplossing? Bijvoorbeeld omdat het gemakkelijk, snel, duurzaam en betaalbaar is. In dit artikel gaan we er dieper op in.

Werkwijzer anhydrietvloer verven
Dé stap-voor-stap handleiding voor wie anhydrietvloeren gaat verven. Inclusief productkeuze en tips voor voorbehandeling en planning.

Referentie: anhydrietvloer in nieuwbouwhuis in Amsterdam
Voorbeeld van een anhydrietvloer in een nieuwbouwwoning waarvoor wij de vloercoating leverden.

Nog vragen? Vloeren Coatings helpt u graag persoonlijk verder bij het kiezen van de juiste producten en beantwoordt al uw vragen over de verwerking. Bel ons gerust voor gericht advies: +31 (0)6 26 839 279.