Geef je houten vloer een nieuwe uitstraling

Geef je houten vloer een nieuwe uitstraling

Een houten vloer schilderen beschermt de planken of het parket. Met de juiste vloerverf verleng je in een mum van tijd de levensduur van het hout en geef je de ruimte een heel nieuwe uitstraling. Lees hier wat er mogelijk is.

Bij het verven van houten vloeren kan je exact de uitstraling krijgen die je zoekt. Je kunt kiezen voor een klassieke look door te gaan voor een neutrale kleur zoals wit, grijs of beige. Deze kleuren creëren een tijdloze uitstraling die bij vrijwel elk interieur past.

Voor degenen die van een meer gedurfde uitstraling houden, zijn er tal van kleuren beschikbaar om uit te kiezen. Denk aan levendige tinten zoals blauw, groen of rood om een statement te maken in je ruimte. Of misschien wil je een rustieke uitstraling creëren door te kiezen voor een verweerde of gebeitste afwerking. White wash is dan de aangewezen manier.

Uiteraard is het slim te bedenken welke kleur en uitstraling passen bij je meubilair, zodat het niet schreeuwerig wordt. De producten voor houten vloeren in de webshop van Vloeren Coatings zijn in alle denkbare kleuren leverbaar. Ook bieden we white wash-opties aan.

Misverstanden over houten vloeren verven

Houten vloer schilderenEen veelvoorkomend misverstand is dat het schilderen van houten vloeren zorgt voor een onnatuurlijke of plastic-achtige uitstraling.

Niets is minder waar. Moderne vloerverf is speciaal ontworpen om de natuurlijke schoonheid van het hout te behouden, terwijl ze tegelijkertijd duurzaamheid en bescherming biedt. Met de juiste voorbereiding en verfkeuze kan het eindresultaat zelfs heel natuurlijk ogen, alsof de vloer altijd al zo bedoeld was.

Het is ook een misvatting dat geschilderde houten vloeren moeilijk te onderhouden zijn. In feite zijn ze gemakkelijker te reinigen dan onbehandelde houten vloeren, omdat de verf een beschermende barrière vormt tegen vlekken en slijtage. Met regelmatig schoonmaken en onderhoud kan een geschilderde houten vloer jarenlang meegaan.

Vloerverf voor houten vloeren

Bij Vloeren Coatings maken we het schilderen van een houten vloer graag zo gemakkelijk mogelijk. Ons assortiment brengt elke gewenste look binnen handbereik. Daarnaast geven we advies op maat, zodat elke doe-het-zelver uit de voeten kan.

Nog vragen over het verven van hout met vloerverf? Bel dan Vloeren Coatings op +31 (0)6 26 839 279.