Houten vloer coaten

Een houten vloer coaten is minstens zo hard nodig als het coaten van andere vloeren. Een vloercoating zorgt ook bij hout voor meer duurzaamheid. En dat is al helemaal belangrijk bij een theatervloer die intensief wordt gebruikt. Vloeren Coatings mocht voor dit theater de verf leveren.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant deze houten vloer wilde coaten
  • welke vloerverf voor de coating werden gebruikt
  • hoe het coaten van de theatervloer werd uitgevoerd

Waarom deze houten vloer coaten?

Dat hout niet onkwetsbaar is, snapt iedereen. Een verflaag zorgt er dan voor dat het langer meegaat. In die zin is hout niet anders dan beton. Maar in dit geval was een coating nog belangrijker dan bij andere houten vloeren.

Het ging hier om de vloer van schouwburg Orpheus in Apeldoorn. Een theatervloer moet er altijd perfect uitzien. De artiesten die er optreden moeten erop kunnen vertrouwen. Een houten vloer in een theater wordt bovendien intensief gebruikt. Er wordt op gelopen, gesprongen, gedanst, met alle mogelijke schoenen, en er gaan wieltjes overheen van attributen, en dat allemaal een heel jaar door. Alleen een sterke coating van topkwaliteit is hiertegen bestand.

Houten vloer coaten: gebruikte producten

Trestjerner Gulvlakk WB: Watergedragen blanke vloerlak voor houten vloeren die nagenoeg reukloos is. Deze blanke lak op PU-basis biedt een uitstekende weerstand tegen slijtage en is goed chemisch resistent. Trestjerner wordt gebruikt voor onbehandeld, eerder behandelde en in fabriek gelakte en/of geoliede houten vloeren. Tevens voor houten vloeren die geloogd zijn. De blanke lak kan ook worden gebruikt op onbehandelde meubelen. De lak bevat een UV-filter die vergeling tegengaat. Ook bij uitstek geschikt voor vloeren die zwaar belast worden.

 

Houten vloer coaten in theater

Houten vloer coaten: uitvoering

Schouwburg Orpheus had de vloer al eerder laten coaten met producten van Vloeren Coatings. De ervaring was erg goed. Omdat de toneelvloer aan onderhoud toe was, was de keuze snel gemaakt. Voor deze keer is eerst de bovenlaag afgeschuurd en daarna opnieuw in de lak gezet. Voor het schuren werd een bandschuurmachine ingezet. Het aanbrengen van de vloerverf gebeurde met een kortharige roller, geschikt voor watergedragen verf. Vooraf was de vloer eerst grondig gereinigd.

De klant ondervond geen problemen. De lak op waterbasis beviel erg goed, niet alleen vanwege de geur maar ook omdat deze prima uitrolde. De schouwburg heeft nu weer voor jaren een topvloer.

Ook zelf een houten vloer verven? Wij maken het gemakkelijk. Volg onze werkwijzer.

Meer weten over hout coaten?

Voor persoonlijk advies over het creëren van een duurzame vloercoating voor hout, kunt u contact met ons opnemen op +31 (0)6 - 26839279 of via het contactformulier. Het verplicht u tot niets.