Oude epoxy gietvloer opfrissen? Zo simpel is het!

Oude epoxy gietvloer opfrissen? Zo simpel is het!

Heb je een oude epoxy gietvloer die zijn glans en kleur heeft verloren? Geen zorgen! Er is een geweldige oplossing om je vloer nieuw leven in te blazen en weer te laten stralen als nooit tevoren. Met vloerverf op basis van polyurethaan kan haast elke verouderde gietvloer gemakkelijk worden opgefrist. Lees hier over de voordelen van deze methode en hoe je dit kunt aanpakken.

Een gietvloer opfrissen doe je met 2-componentenverf. Daarvan bestaan twee soorten: verf op basis van epoxy, en verf op basis van polyurethaan (PU). Het zijn allebei duurzame en veelzijdige vloercoatings. Ze herstellen de glans en geven de kleur nieuw leven. PU-vloerverf heeft echter een enorm voordeel. Anders dan epoxy is 2-componentenverf met PU veel kleurvaster. Waar epoxy door zonlicht vrij snel kleur begint te verliezen, kan een PU-coating er ook na jaren nog als nieuw uitzien.

Vloeren Coatings heeft scherp geprijsde PU-vloerverf van hoge kwaliteit in het assortiment. Altijd uit voorraad leverbaar, en in alle kleuren.

Zelf epoxy gietvloer opknappen

Het aanbrengen van vloerverf op een epoxy gietvloer is een relatief eenvoudig doe-het-zelfproject. Met de juiste voorbereiding en materialen kun je snel een professioneel ogend resultaat behalen zonder dat je de kosten van een vakman moet betalen.

Zo gaat het, in het kort:

Reinigen en voorbereiden. Voordat je begint met het verven van je gietvloer, is een grondige reiniging essentieel. Verwijder alle vuil, stof en eventuele vlekken met een geschikte vloerreiniger. Zorg ervoor dat de vloer volledig droog is voordat je verder gaat.
Gietvloer schuren. Een primer is niet nodig bij een eerder geverfde vloer. Wel moet er geschuurd worden zodat de nieuwe toplaag goed kan hechten. Dit kan met een fijne korrel. Vaak is korrel 180 al genoeg. Hierna wel even stofzuigen.
PU-vloerverf aanbrengen. Nu is het tijd om de vloerverf op basis van polyurethaan aan te brengen. Gebruik een verfroller of een verfspuit voor een gelijkmatige dekking. Werk in secties en laat de verf volledig drogen volgens de aanbevolen droogtijd.
Optie. Afhankelijk van het gewenste resultaat, kun je een transparante toplaag aan te brengen voor extra bescherming en glans. Deze toplaag helpt om de vloer te beschermen tegen krassen en slijtage. Vooral aangeraden in ruimtes waarin met meubels wordt geschoven of waar honden rondlopen.

Bekijk onze werkwijzer voor een uitgebreid stappenplan en productadvies.

Meer weten over oude gietvloeren verven?

Hier zijn twee mooie voorbeelden van klanten die je zijn voorgegaan:

Een epoxy gietvloer opfrissen met PU-vloerverf gaat snel. Het is niet nodig om een fortuin uit te geven aan het vervangen van de vloer.Bovendien profiteer je van de verbeterde duurzaamheid en een hogere kleurvastheid, waardoor je vele jaren kunt genieten van je vernieuwde gietvloer.

Vloeren Coatings adviseert desgevraagd over de werkwijze en de juiste producten. Bel ons vrijblijvend of stuur een bericht. Wij denken graag met u mee.