Werkwijzer en producten voor epoxy gietvloer verven

Gaat u een epoxy gietvloer verven? Dat kan. Hier leest u welke vloercoatings het best zijn. Een epoxy gietvloer is een vloer op basis van het kunsthars epoxy. Een mengsel met epoxy is dan over de ondervloer uitgegoten en uitgehard. Epoxyvloeren zijn duurzaam en gaan heel lang mee. Bent u de kleur beu, dan kunt u een epoxy gietvloer gemakkelijk verven. Ook transparant verven is een optie om slijtage tegen te gaan. Dit kunt u zelf doen of u vraagt een schildersbedrijf om dit uit te voeren. Advies nodig? Bel gerust!

Planning epoxyvloer verven

Reken op twee dagen werk, een voor elke laag verf. Brengt u ook een transparante topcoating aan, reken dan een dag extra. Een primer is niet nodig. Houd rekening met de droogtijd. Een gecoate epoxy gietvloer is na 5 tot 7 dagen volledig belastbaar. Hoewel je er de volgende dag al op kunt lopen, is het niet verstandig om er dan al met tafels en stoelen over te schuiven.

epoxy gietvloer verven

Aanbevolen producten voor epoxy gietvloer verven

Heel belangrijk is dat u een geschikte vloercoating gebruikt. Gietvloeren zijn duur en komen we veel tegen in showrooms en woonkamers. U hebt geen primer nodig. Wel raden we sterk aan om in ruimtes met vloerverwarming een PU-coating te gebruiken die bestand is tegen warmte en UV-licht. Deze vergeelt niet.

Inno Topcoat 2K Kleur: Zeer sterke, chemisch resistente betoncoating, ideaal voor zwaar belaste vloeren. Ook warmtebestendig en een aanrader voor vloeren met vloerverwarming. Slijtvast en gemakkelijk schoon te houden. Het overschilderen van een epoxy gietvloer is goed te doen met een PU coating.

Inno Topcoat 2K Transparant: 2-componenten vloercoating voor zwaarbelaste vloeren en diverse vloertypen. Transparant, watergedragen, oplosmiddelvrij en op basis van polyurethanen. Zeer geschikt voor vloerverwarming en vloeren met direct zonlicht.

Populaire kleuren voor een epoxy gietvloer zijn:

Transparant RAL 9003 RAL 9018 RAL 9001

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

 

(tip) Lees eerst de vloercoating handleiding

In onze handleiding voor vloercoatings leest u alles over het aanbrengen van coating op gietvloeren, de benodigde spullen, voorbehandeling en veel meer. Lees ook zeker de technische datasheet bij de verf (zie ook onze website).

Inspectie en voorbehandeling

Gietvloeren zijn sterk en kunnen tegen een stootje. Toch zijn beschadigingen mogelijk. Loop de vloer goed hierop na voordat u verder gaat. Scheuren en gaten kunt u herstellen met 2-componentenplamuur. Bij de voorbehandeling is het van belang dat u de vloer grondig ontvet met een vloerreiniger van hoge kwaliteit. Hierna dweilt u de vloer nog enkele malen na. Voor de hechting is het belangrijk dat u de epoxy gietvloer licht opschuurt, korrel 180. Het stof zuigt u op.

Benodigdheden voor epoxy gietvloer verven

Gebruik voor het coaten van een epoxy gietvloer een kortharige, harde verfroller voor 2-componentenverf. Zet hem op een steel en u kunt sneller werken. Voor hoeken en randen gebruikt u een kwast. Denk verder aan afplaktape en mengbakken.

Reparaties: Herstel gaten en scheuren in linoleum met de 2-componentenplamuur Inno Vloerfix. Laat de Vloerfix drogen en schuur daarna licht op.

Belangrijk om rekening mee te houden

 • Ga niet zomaar even verven: voorbereiden is belangrijk! Lees onze handleiding over vloercoatings aanbrengen en de technische datasheet bij de verf. Op die manier voorkomt u problemen.
 • Ontvetten is essentieel voor de hechting. Als coating slecht hecht, dan ligt dit vaak aan vet dat is achtergebleven.
 • Zeker als uw gietvloer in een ruimte is met een representatieve functie, adviseren we af te werken met een transparante topcoating. Hiermee beschermt u de epoxy laag tegen krassen.
 • Hoewel een primer niet nodig is, moet u wel schuren. Anders kan de hechting van de coating niet worden gegarandeerd. Een parketschuurmachine huurt u bij de bouwmarkt of gereedschappenverhuurder.
 • Hebt u vloerverwarming? Zet deze dan uit, zo'n 24 uur voordat u begint. Na afloop mag de verwarming weer aan, maar zet hem niet meteen vol open.
 • De eerste laag brengt u direct op de vloer aan. Voor de tweede laag wacht u een dag. Wacht u langer dan 48 uur, moet u de eerste laag lichtjes opschuren voordat u verdergaat.
 • Gebruik een nieuwe roller voor elke verflaag. Hard geworden stukjes 2-componentenverf maken een oude roller onbruikbaar.
 • De beste vloercoating voor epoxy gietvloeren is 2-componentenverf. De componenten A en B moeten direct voor gebruik mechanisch worden gemengd. Dit doet u met een langzaam roterende verfmixer op een boormachine.
 • De verwerkingstijd van dit soort coating is kort: maximaal twee uur. Hierna kan de verf niet meer goed worden aangebracht.
 • Houd u bij een epoxy gietvloer verven strikt aan het verbruik zoals aanbevolen in de webshop. Is 1 kilo goed voor 8-10 m2, dan moet u na 4-5 m2 op de helft van een kiloblik zitten. Te dik of te dun aanbrengen beïnvloedt het drogen en de hechting.
 • Hoewel u een dag later al over de vloer kunt lopen, moet u 5 tot 7 dagen wachten voordat de vloer weer volledig kan worden belast.

Vloercoatings bestellen voor epoxy gietvloeren

Alle hierboven genoemde producten kunt u direct online bestellen. Mocht u nog vragen hebben, bel ons dan op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.