Gietvloer opnieuw verven

Na jaren van intensief gebruik wordt een gietvloer opnieuw verven onvermijdelijk. Gelukkig is dat niet moeilijk, met de juiste product en goed advies. Vloeren Coatings begeleidde een klant uit Beuningen die een woonkamer met een gietvloer wilde opknappen.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de gietvloer te verven
  • welke vloercoatings werden gebruikt voor deze gietvloer
  • hoe het opnieuw coaten van de gietvloer werd uitgevoerd.

Waarom deze gietvloer opnieuw verven?

Gietvloeren zijn ijzersterk en gaan vele jaren mee. Maar gebruik laat altijd sporen na. Dat was ook bij deze gietvloer het geval. Nadat er jaren op geleefd was, bleek het oppervlak vervuild en verkleurd.

Verkleuring van gietvloeren zien we vooral bij epoxy vloeren. Epoxy is minder goed bestand tegen zonlicht en warmte dan andere verharders. Een verkleurde gietvloer is echter prima opnieuw te coaten met een 2-componenten vloercoating op basis van polyurethaan (PU). Deze is namelijk zeer kleurvast en bovendien bijzonder duurzaam.

Gietvloer opnieuw verven: aanbevolen producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. Universele toplaag voor vele soorten vloeren. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans en mat.

 

Gaat u een gietvloer opnieuw verven, dan kan worden volstaan met een topcoating. Een primer is alleen nodig voor niet eerder behandelde vloeren.

Gietvloer opnieuw verven

Gietvloer opnieuw coaten: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Een oudere gietvloer opnieuw verven begint met een grondige reinigingsbeurt. Dit gaat prima met Inno Vloerreiniger, een krachtig product dat het milieu niet onnodig belast. Vervolgens moet de vloer worden opgeruwd met een schuurmachine. Ook de klant ging op advies van Vloeren Coatings zo te werk.

Voor het aanbrengen van de vloercoating gebruikte de klant de aanbevolen rollers van 25 en 50 cm. Een platte kwast van 40 mm kwam van pas voor de hoeken en randen. Op advies van Vloeren Coatings werd van achter naar voor gewerkt bij het coaten. Het was even flink doorwerken, liet de klant weten, maar grote problemen kwam hij niet tegen. Over het resultaat is er niets dan tevredenheid!

Zelf doen? Volg onze werkwijzer gietvloer verven.

Wilt u ook een gietvloer opnieuw verven?

Voor vrijblijvend advies of een offerte voor het verven van een gietvloer kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier