Verkleurde gietvloer verven en weer mooi maken

Een gietvloer verven wordt meestal pas gedaan als de vloer wat ouder is en verkleurd door zonlicht of warmte. Een gietvloer herstellen en opnieuw mooi maken wordt met de juiste vloercoating heel eenvoudig. Vloeren Coatings adviseerde een klant die een kantoorruimte met een gietvloer wilde opfrissen.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de gietvloer te verven
  • welke producten werden gebruikt voor het coaten van een gietvloer
  • hoe het verven van de gietvloer werd uitgevoerd.

Waarom deze gietvloer verven?

De klant had in een kantoorruimte met aansluitende garage een gietvloer. Deze was echter door de jaren heen vergeeld en zag er niet meer mooi uit.

Gietvloeren zijn ijzersterk en gaan vele jaren mee. Een nadeel is wel dat sommige gietvloeren, zoals die van epoxy, op den duur vergelen door warmte en zonlicht. Kleurvastheid kan dus een probleem zijn. Een verkleurde gietvloer is echter prima te verven met een PU-vloercoating. Dit heft het probleem op, want PU verkleurt niet.

Gietvloer verven: aanbevolen producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. Universele toplaag voor vele soorten vloeren. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans en mat.

 

De klant koos in dit geval voor de grijstint RAL 7044. Inno Topcoat 2K Kleur is leverbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast is er een transparante versie die geschikt is voor het maken van een betonlook.

Verkleurde gietvloer verven

Gietvloer verven: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Gaat u een verkleurde gietvloer verven, moet u beginnen met een grondige schoonmaakbeurt. Dat hebben we deze klant geadviseerd. Hij gebruikte hiervoor de Inno Vloerreiniger.

Vervolgens werd de vloer opgeruwd met een schuurmachine. Daarna bracht de klant met een pauze van 24 uur twee lagen topcoating aan. Hierbij gebruikte hij een wegwerpkwast en een bij Vloeren Coatings bestelde Goudhaantje Verfrol van 25 cm breed. De adviezen van Vloeren Coatings waren een grote hulp en het verven was zo gepiept, liet de klant weten. Moeilijkheden kwam hij niet tegen.

Bij het schilderen werd ook een aangrenzende, nieuw geëgaliseerde vloer meegenomen. Deze kreeg twee primerlaagjes met Inno Vloerprimer 2K en werd vervolgens met dezelfde Topcoat 2K als de gietvloer afgewerkt.

Zelf doen? Volg onze werkwijzer gietvloer verven.

Wilt u ook een gietvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte voor het verven van een gietvloer kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier