Nieuwe badkamervloer verven

Gaat u een nieuwe badkamervloer verven, moet u uiteraard kiezen voor een waterdichte vloercoating. Er zijn vele soorten vloerverf en oplossingen mogelijk. Hier een geslaagd voorbeeld van een klant die de egalinevloer in zijn badkamer ging coaten.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de badkamervloer ging coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het verven van deze egalinevloer
  • hoe deze schilderklus werd uitgevoerd.

Waarom een nieuwe badkamervloer verven?

De badkamer is de meest vochtige ruimte in elke woning. Waterdamp blijft lang hangen, er komt water op de vloer en mensen lopen er met natte voeten. Vocht kan haast elke vloer aantasten. De ene lost het op door tegels te leggen, de andere kiest voor een anhydrietvloer, cementdekvloer of egaline. In de laatste drie gevallen zal er echter een vloercoating overheen moeten om de vloer tegen al dat vocht te beschermen.

In dit geval ging het om een 30 m2 grote keldervloer. Daar was een nieuwe egalinevloer aangebracht voor een badkamer. De eigenaar was zich bewust van de noodzaak om egaline te verven. Anders zou elke vlek zichtbaar blijven. De klant kwam bij Vloeren Coatings terecht vanwege de positieve reviews op Internet en de duidelijke uitleg op de website.

Badkamervloer verven: gebruikte producten

 

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes zoals in badkamers en kelders. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Topcoat 2K Pro: dampdoorlatende 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaar tot zeer zwaar belast worden. Bij uitstek geschikt voor industriële en bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels, maar ook prima voor veeleisende vloeren thuis zoals in badkamers, keukens, kelders en garages. Deze epoxy coating is zeer goed bestand tegen autobanden, zuren en vetten. Kan op vele soorten vloeren aangebracht worden. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in 2 lagen voor optimale dekking en duurzaamheid.

 

De klant koos voor deze vloer de kleur RAL 9018. Deze wordt ook wel papyruswit genoemd. Topcoat 2K Pro is, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Badkamervloer verven


Badkamervloer verven: hoe is de schilderklus uitgevoerd?

De klant voerde alle werkzaamheden zelf uit. De vloer was schoon, droog en vetvrij en hij kon meteen aan de slag. Hij vond het verven van de egalinevloer gemakkelijk en vlot gaan. Eerst ging er een laag primer op, de twee daaropvolgende dagen telkens een laag Topcoat 2K Pro.

Het afplakken van alle hoeken en randen kostte haast meer tijd dan het coaten, constateerde hij achteraf. Ook merkte hij dat hij vanwege de 2-componentenverf goed moest doorwerken. De verharder zorgt er immers voor dat de verwerkingstijd beperkt is tot ruim een uur. Daarna vloeit de verf niet meer goed. De klant zou anderen aanraden om de klus met twee personen aan te pakken als het om een grote vloer gaat.

Na het verven van de badkamervloer gaf hij de vloercoating ruim de tijd om uit te harden. Normaal kan een coating na een week volledig belast worden. Dan spreken we bijvoorbeeld over het plaatsen of schuiven van meubilair. Voorzichtig erover lopen kan na een dag.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor badkamervloeren coaten.

Wilt u ook een nieuwe badkamervloer coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van vloeren in badkamers en kelders, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.