Egaline verven: topresultaat dankzij brede roller

Een vloer met een toplaag van egaline verven kan op veel manieren. Hier zien we een voorbeeld van een gecoate egalinevloer in een waterwoning in Lent. Het mooie eindresultaat werd bereikt in direct overleg met Vloeren Coatings.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de egalinevloer wilde verven
  • welke producten voor de vloercoating werden gebruikt
  • hoe het verven van de egalinevloer werd uitgevoerd

Waarom deze vloer van egaline verven?

Het ging om het schilderen en beschermen van onze vloer in de waterwoning in Lent, ongeveer 70 m2. De klant wilde de woning een industriële look geven. De bovenste laag van de vloer bestond uit egaline.

De klant vond Vloeren Coatings online en bleef op de site hangen vanwege de beschrijving van de toepassing van de verf. Dit was aanleiding om voor Vloeren Coatings te kiezen. Een telefoongesprek bevestigde de goede praktische toepasbaarheid voor de egalinevloer.

Verven van egalinevloeren is zo goed als onontkoombaar. Egaline is extreem gevoelig. De minste druppel koffie of wijn laat een definitief spoor na op een onbehandelde egalinevloer. Bij het verven van egaline kan gekozen worden tussen een dekkende afwerking en een transparante. In het laatste geval wordt gesproken van een betonlook. Deze klant koos voor een dekkende afwerking met transparante topcoating als extra bescherming.

Egalinevloer verven: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor egaline, anhydriet, beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in autobanden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat. Ook geschikt voor egaline verven.

 

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

Egaline verven in de praktijk


Egaline verven: uitvoering

Voorafgaand aan het primen en schilderen is de vloer met een handschuurmachine glad gemaakt. Bij putjes of grotere oneffenheden gebruikte de klant een vulmiddel van het merk Reno. Na het aanbrengen van de eerste laag van de Topcoat 1K waren er allemaal aanzetvegen te zien. Daarnaast bleek de toplaag bij aanbrengen erg statisch te zijn. Er gingen steeds haartjes en stofjes in de laag zitten, die er dan met veel aandacht uit verwijderd moesten worden.

De klant won advies in bij Vloeren Coatings. Zo werd een geschikte oplossing gevonden. Besloten werd om met zijn tweeën tegelijk te werken. Terwijl de ene persoon de tweede toplaag aanbracht, rolde de tweede met een brede roller van 50 cm over de volle breedte de aangebrachte laag uit. Het werkte, want de volgende dag waren geen aanzetten meer zichtbaar. Er moest precies worden gewerkt, maar het had resultaat!

De klant was er zeer tevreden mee en vond de vloercoating ook gunstig geprijsd vergeleken met de alternatieven.

Zelf doen? Met ons advies wordt het gemakkelijk. Volg onze werkwijzer egaline verven.

Meer weten over egaline coaten?

Voor deskundig advies over egaline verven en het creëren van een duurzame en mooi ogende vloercoating, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen op +31 (0)6 - 26839279 of via het contactformulier