Betonlook voor egalinevloer: transparante coating voor egaline

Een betonlook egalinevloer ziet er stijlvol uit en is gemakkelijk te maken. Een van onze klanten ging ermee aan de slag in een restaurant op Texel. Vloeren Coatings leverde de vloercoating en stond bij met advies.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot deze egalinevloer te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het creëren van de betonlook egalinevloer
  • hoe de vloercoating werd aangebracht.

Waarom een betonlook egalinevloer?

Het ging hierbij om een restaurant (Oudeland op Texel) dat geheel werd verbouwd. De wanden werden door de klant van nieuw, stijlvol stucwerk voorzien. De 160 vierkante meter grote vloer bestond deels uit tegels, deels uit zandcement. De klant bracht hierop een egalinelaag aan. De oorspronkelijke ondergrond verdween daarmee onder de egaline.

Een egalinevloer bestaat uit een mengeling van onder meer cement en kunsthars. Eenmaal droog is egaline heel sterk, maar als er koffie, thee of wijn op terechtkomt, blijven de vlekken zichtbaar. Tenzij je een coating aanbrengt. Zeker in een restaurant, waar dranken of voedsel al wat sneller op de vloer belanden, maar ook thuis is een vloercoating voor egaline essentieel.

Betonlookvloer coaten: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet, egaline en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

Egaline coaten kan ook met dekkende verf. Gebruik dan de kleurenversie van de Topcoat 2K en combineer deze dan met de Vloerprimer 2K. U vindt de vloercoatings in onze webshop.

betonlook egaline vloer coating

Betonlook op egalinevloer: het schilderen in de praktijk

De klant heeft, na bij Vloeren Coatings advies te hebben ingewonnen, al het schilderwerk zelf uitgevoerd. Eerst werd de primer aangebracht. Bij het verven met de transparante Vloerprimer 1K is het aangeraden om secuur te werken. Zijn er na de eerste laag rolbanen zichtbaar, is een tweede laag van dit voorstrijkmiddel aanbevolen. Anders blijven de banen zichtbaar in het eindresultaat.

De klant werkte de vloer vervolgens af met twee lagen transparante Topcoat 2K. Door een brede 50 cm-roller te gebruiken wist hij ook hierbij zichtbare rolbanen te vermijden. In de keuken, waar de vloer gemakkelijk nat en glad wordt, werd de lak voorzien van antislipkorrels.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer betonlook verven. Raadpleeg ook onze werkwijzer egaline verven.

Wilt u ook een egalinevloer in betonlook verven?

Voor vrijblijvend advies over egaline verven en het maken van een betonlook-vloer, al of niet in nieuwbouw, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier