Zandcementvloer verven in keuken

Een zandcementvloer verven is een must. Niet alleen omdat het mooi is, maar omdat zandcement nooit onbeschermd gelaten mag worden. Maar hoe moet dat en waarmee? Vloeren Coatings adviseerde een bed & breakfast die een nieuwe keukenvloer van zandcement wilde afwerken.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de zandcementvloer te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het schilderen van de zandcementvloer
  • hoe het verven van de keukenvloer van zandcement werd uitgevoerd.

Waarom deze zandcementvloer verven?

De keukenvloer bevindt zich in de bed & breakfast Bij Tante Hanneke in Maasbommel, een boerderij waar dagelijks tot zes gasten verblijven. In de keuken was een nieuwe zandcementvloer aangebracht. Samen met gang en wc ging het om een oppervlak van 20 m2 dat geverfd moest worden.

De keukenvloer wordt gebruikt door gasten. Ze bereiden er zelf maaltijden. Dit kan, zoals in elke keuken, tot vetvlekken en vuile plekken leiden. De vloer moet daartegen bestand zijn. Zandcement is daar onbehandeld erg gevoelig voor. Koffie trekt er bijvoorbeeld gelijk in en laat bruine plekken achter. Dus besloten de eigenaren van de bed & breakfast de vloer duurzaam te behandelen.

Zandcementvloer verven: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Topcoat 2K Pro: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaar tot zeer zwaar belast worden. Bij uitstek geschikt voor industriële en bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Deze epoxy coating is zeer goed bestand tegen autobanden, zuren en vetten. Kan op vele soorten vloeren aangebracht worden. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Deze coating is minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want kan door de warmte verkleuren. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdeglans. Aanbrengen in 2 lagen.

Voor het verven van deze keukenvloer kozen de eigenaren de kleur RAL 7023. Deze wordt betongrijs genoemd. We zien dat mensen deze kleur daarom soms ook kiezen als ze een betoneffect willen.

Zandcementvloer in keuken

Keukenvloer verven van zandcement: hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant heeft de keukenvloer eerst schoongemaakt. Dit is altijd de eerste stap bij het aanbrengen van vloercoatings, ook bij nieuwe vloeren zoals hier. Wij raden hiervoor een speciale ontvetter aan, zoals Inno Vloerreiniger. We adviseren normaal ook om een vloer van zandcement licht op te schuren. Doe dit met een parketschuurmachine (korrel 100 of 120).

Toen de vloer eenmaal schoon was en klaar om te verven, heeft de klant de 2-componentenprimer van Inno Coatings aangebracht. Nadat de primer droog was werden er twee kleurloze lagen coating overheen gezet. Dit gebeurde met een tussenpoos van een dag. Elke laag vroeg ongeveer anderhalf uur werk. De klant vond dat het vlot en redelijk snel verliep, en kwam tijdens de schilderklus geen problemen tegen. Voor het verven van de zandcementvloer gebruikte de klant een Goudhaantje verfrol van 25 cm en een platte wegwerpkwast van 40 mm.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een zandcementvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies over zandcement verven en een cementdekvloer coaten, al of niet in nieuwbouw, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier