Anhydriet dekvloer verven in studio

Als je een nieuwe studio of een nieuwbouwappartement hebt gekocht, wat doe je dan met de vloer? Deze klant ging een nieuwe anhydriet dekvloer verven in zijn pas opgeleverde studio/loft. Hij is dik tevreden met het resultaat.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de anhydriet dekvloer liet coaten
  • welke producten hij gebruikte voor het verven van deze nieuwe anhydrietvloer
  • hoe de verfklus werd uitgevoerd.

Waarom een nieuwe anhydriet dekvloer verven?

Een anhydriet dekvloer is een gipsgebonden gietvloer. We zien deze vloeren veel in nieuwbouw. Anhydriet is heel sterk, maar gips is wel gevoelig voor vocht. Daarom mag een anhydrietvloer niet onbehandeld blijven. Het is belangrijk om hierbij te kiezen voor dampdoorlatende coating. Het vocht wat nog in de vloer zit, kan er dan doorheen, maar nieuw vocht trekt er niet in. Vloeren Coatings heeft hiervoor de geschikte producten.

De eigenaar van deze nieuwe Eindhovense studio informeerde eerst bij andere bewoners in het appartementsgebouw. Hij bezocht de appartementen, zag dat de vloeren er prachtig uitzagen en vroeg wat zij gebruikt hadden. Het ging om coatings die ze bij ons hadden besteld. Dus was de keuze snel gemaakt.

Anhydrietvloer coaten: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Zeer geschikt voor bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Kan echter ook in woningen worden aangebracht en geeft een bijzonder sterk resultaat. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Deze coating is minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want ze kan door de warmte verkleuren. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

 

De klant koos voor deze vloer de kleur RAL 1013. Deze wordt ook wel parelwit genoemd. Topcoat 2K Pro is, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Anhydriet dekvloer verven

Anhydriet dekvloer verven: zo is de klus uitgevoerd

Om sneller klaar te zijn vroeg de eigenaar de hulp van een vriend. Ze begonnen aan de verfklus op de dag van de oplevering. Het schuren van de anhydrietvloer leverde geen grote problemen op. Een andere bewoner van het appartementsgebouw had een schuurmachine geregeld die iedereen die een coating wilde aanbrengen, kon gebruiken.

Na het verwijderen van het stof ging de Inno Vloerprimer 2K erop. Ze merkten dat je je heel goed aan het aanbevolen verbruik moet houden: niet te veel, niet te weinig. Reken op 8 m2 per kilo. De primer was niet goed verdeeld, omdat ze in het begin te zuinig waren. Aan het einde was er te veel over. Dit kon wel worden hersteld.

Een dag later volgde de eerste laag topcoating, gevolgd door de tweede laag van de Inno Topcoat 2K Pro nog eens 24 uur hierna. Ook bij deze ligt het verbruik op ongeveer 8 m2 per kilo (sterk zuigende vloeren verbruiken soms tot 20 procent extra). Als schildermateriaal gebruikten ze de Goudhaantje Verfrol voor 2-componentenverf en de platte wegwerpwast S202.

Een anhydriet dekvloer verven is geen ingewikkelde klus. Wel is het belangrijk om de instructies goed op te volgen.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een anhydriet dekvloer coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydriet dekvloeren, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.