Kantoorvloer verven

Welke vloercoating is geschikt voor een kantoorvloer te verven? En waaraan moet u denken voordat u producten kiest en aanbrengt? Wat zijn de mogelijkheden voor kleur en uitstraling? Op al die vragen geeft deze pagina een antwoord.

Coatings kiezen voor een kantoorvloer kunt u pas echt doen als u de ondergrond kent. Is deze van beton? Linoleum? Een epoxy gietvloer? De ondergrond bepaalt welke producten geschikt zijn. Onderaan vindt u de meest populaire coatings per vloertype. Eerst enkele algemene aandachtspunten.

Let hierop bij een kantoorvloer verven

 • Kantoorvloeren moeten functioneel, kras- en slijtvast zijn. Kies daarom een sterke verf die lang meegaat.
 • In een kantoor gaat weleens wat fout, en over elke vloer lopen vuile schoenen. Gemakkelijk kunnen reinigen is essentieel. Een vloeistofdichte en chemisch resistente coating voorkomt problemen.
 • Bij nieuwe vloeren moet u zeker weten wat de ondergrond is. Soms lijkt de vloer op beton, maar is ze het niet. Dit heeft gevolgen voor de voorbehandeling.
 • Vet houdt de hechting van vloerverf tegen. Daarom is het gebruik van een speciale ontvetter als deel van de voorbehandeling absoluut aangeraden.
 • Afhankelijk van het vloertype moet de ondergrond vooraf geschuurd worden. Breng indien nodig ook reparaties aan.
 • Hebt u een groot oppervlak betonvloer, adviseren we de vloer te laten stralen.
 • Kies voor 1 laag primer (bij nieuwe vloeren) en minstens 2 toplagen. Dit geeft het vereiste minimum aan duurzaamheid. Een transparante derde laag beschermt extra.
 • Hebt u een eerder behandelde vloer, kan de oude verflaag na schuren als hechtlaag dienen. De oude laag moet wel nog in behoorlijke conditie zijn.
 • In kantoren met veel lichtinval raden we UV-bestendige coating aan. Deze behoudt langer zijn kleur. Ook geschikt als er vloerverwarming is.
 • In kantoorgebouwen gaat het gauw om grote oppervlakken. Wilt u niet zelf verven, brengen wij u graag in contact met professionele schilders die de klus snel en vakkundig voor u kunnen uitvoeren.

Kantoorvloer Verven

Uitstraling en kleur van kantoor vloercoatings

Veel kantoorvloeren worden gebruikt om klanten en gasten te ontvangen. Een representatieve uitstraling is dan belangrijk. Denk dus na over de kleur. Kies een kleur die aansluit bij het imago of logo van het bedrijf. Ook functionaliteit speelt een rol. Een lichte kleur geeft een idee van ruimte, maar is ook gevoeliger voor vuil. Alle RAL- en NCS-kleuren zijn mogelijk. Bent u tevreden over het uiterlijk van de huidige vloer maar wilt u wel extra bescherming? Kies dan voor een transparante coating.

Populaire kleuren voor kantoorvloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 9010 (zuiver wit)
 • RAL 7023 (betongrijs)
 • RAL 7035 (lichtgrijs)
 • RAL 5000 (paarsblauw)

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Kantoorvloer kleuren

Kantoorvloer verven werkwijzers en producten

De juiste productkeuze hangt nauw samen met het type ondergrond van uw kantoorruimte. Klik hieronder door op het type ondergrond en volg de werkwijzer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van het juiste type ondergrond, dan mag u ons altijd bellen of mailen.

De meest voorkomende ondergronden voor woonkamervloeren:

De meest verkochte producten voor kantoorvloeren:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van kantoorvloercoating, bel of mail ons dan voor persoonlijk advies. Vloeren Coatings geeft hulp op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.