Badkamervloer verven

U gaat een badkamervloer verven? Welke voor u het meest geschikt is, hangt van de ondergrond af. Op deze pagina vertellen we u welke producten in welke situatie worden gebruikt om een badkamervloer te verven. Ook vindt u tips voor kleuren en verwijzen we u naar de juiste werkwijzers en vloercoatings.

Hieronder vindt u advies en tips voor het verven van badkamervloeren. Dit zijn slechts algemene aanwijzingen. Het hangt af van de ondergrond welke producten u moet gebruiken en welke specifieke werkwijze u moet volgen.

Let hierop bij een badkamervloer verven

  • Badkamers zijn nat, dus kies altijd voor een vloerverf die nadrukkelijk als vloeistofdicht wordt geadverteerd. Deze beschermt de ondergrond en is ook handiger bij schoonmaken.
  • In de badkamer coating aanbrengen is pas een succes wanneer de vloer schoon, stof- en vetvrij is. Vooral vet kan in badkamers een probleem zijn, omdat vet de hechting van verf belemmert. Gebruik daarom een zeer goede ontvetter. Is het een tegelvloer, maak dan ook de voegen tussen de tegels goed schoon.
  • Bij de keuze van de primer is bepalend of uw vloer hard of poreus is. De meeste badkamertegels zijn hard en/of geglazuurd en moeten met een speciale tegelprimer worden voorbehandeld.
  • Brengt u de coating aan op een nieuwe zandcement-, anhydriet- of egalinevloer, moet u het oppervlak lichtjes opschuren (korrel 80 tot 120). Haal het schuurstof weg met een stofzuiger. Harde tegels moeten niet worden geschuurd.
  • Heeft de badkamer vloerverwarming? Zet deze dan uit. Pas als de verf is uitgehard, kan de verwarming weer aan.
  • De afwerkingslagen van de badkamercoating brengt u aan met roller of kwast.
  • We adviseren altijd 1 laag primer, en dan 2 lagen vloercoating. De droogtijd tussen de twee afwerkingslagen is 12 uur.
  • Laat de vloer na afloop voldoende drogen voordat u de badkamer in gebruik neemt. Juist in badkamers die vaak weinig of kleine ramen hebben, is ventileren belangrijk. Droogtijden vindt u op de datasheets van de coating.
  • 2-componentencoatings beginnen al direct na het mengen uit te harden en hebben een beperkte verwerkingstijd (potlife). Ook deze vindt u op de technische datasheet.

Een badkamercoating is mogelijk in meerdere kleuren, voor zowel tegels als beton(achtige )vloeren.

Badkamervloer verven

Uitstraling en kleur van badkamer vloercoatings

Dekkend verven is het meest populair in badkamers. In oudere badkamers is een coating een handige manier om de look te moderniseren. Tegels met een bepaald dessin zien er snel gedateerd uit. Een effen kleur gaat langer mee. Bij de keuze van de kleuren is smaak doorslaggevend. Bedenk dat zowel zwart als wit snel vuil zichtbaar maken. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn. De meest populaire kleur is grijs is erg populair omdat het neutraal is, lichter dan zwart en toch niet zo klinisch als wit.

Al onze coatings kunt in RAL- en NCS-kleuren kopen. Sommige coatings zijn ook transparant leverbaar. U behoudt dan de kleur van de ondergrond.

Populaire kleuren voor badkamervloer verven zijn (van links naar rechts):

  • RAL 9001 (crèmewit)
  • RAL 7000 (pelsgrijs)
  • RAL 7030 (steengrijs)
  • RAL 9011 (grafietzwart)

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Badkamervloer kleuren

Badkamervloer verven werkwijzers en producten

De productkeuze hangt nauw samen met het type ondergrond van de badkamer. Klik door op het juiste type ondergrond en volg de werkwijzer. We hebben ook een handig overzicht gemaakt hier: soorten vloer ondergrond

De meest voorkomende ondergronden voor badkamervloeren zijn:

Meest verkochte coating voor een badkamervloer zijn:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van badkamer vloercoating, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.