Egaline dekkend coaten

Een vloer van egaline dekkend coaten is dé manier om de vloer te verduurzamen en een stoer uiterlijk te behouden. Een egalinevloer dekkend verven kan in alle kleuren. Er zijn meerdere producten geschikt voor deze oplossing, en het karwei is gemakkelijk zelf te doen. Vloeren Coatings adviseerde een klant die de slaapverdieping van een pas gekocht huis wilde opknappen.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot om deze egalinevloer dekkend te coaten
  • welke vloercoatings werden gebruikt voor het verven van de vloer
  • hoe de klant het dekkend coaten van de egaline uitvoerde.

Waarom deze vloer van egaline dekkend coaten?

De egalinevloer op de slaapverdieping lag er circa 13 jaar en was nooit afgewerkt. De egaline was op enkele plekken niet mooi egaal uitgevloeid, wat voor kleine hobbels had gezorgd. Er vloerbedekking op leggen was een optie, maar de klant koos voor de andere: de egaline verven. Hij vond zo'n strakke vloer op de slaapverdieping wel mooi staan. Maar opknappen was wel nodig.

Hij zocht op Internet naar een oplossing en de juiste coating voor egalinevloeren. Zo belandde hij bij Vloeren Coatings. De uitgebreide informatie en het aanbod van persoonlijk, telefonisch advies spraken hem aan. Hij nam de info op de website goed door en belde voor de laatste puntjes op de i. Zo kreeg hij een helder advies over de coatings die hij kon gebruiken en de wijze van aanbrengen. De dag na bestelling had hij de producten al in huis.

Cementdekvloer dekkend verven: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in rubberbanden.

 

De klant koos voor de populaire grijstint RAL 7044 en de glansgraad zijdemat. Van de Topcoat is naast de dekkende versie ook een transparante verkrijgbaar, evenals een 2-componentenversie voor vloeren die zwaar belast worden. U vindt deze producten in onze webshop.

Egaline dekkend coaten

Vloer van egaline dekkend coaten: uitvoering

De klant voerde de werkzaamheden zelf uit. Eerst ontvette hij de vloer en schuurde hij zoveel mogelijk de hobbels eruit die er nog in zaten. Het afvlakken en licht opruwen deed hij met een schuurmachine met afzuiging die hij had geleend. Eerst ging dit met korrel 80, daarna naschuren met korrel 120 of 180.

Vervolgens plakte hij de randen langs de wand, de deuren en kozijnen af met afplaktape. Hij schilderde eerst langs de randen met de kwast, en daarna de vloer met de roller. Hij gebruikt de 25 cm-rollers van Vloeren Coatings. Eerst ging er 1 laag Inno Coatings Vloerprimer 2K op en hierna 2 lagen Inno Coatings Topcoat 1K Kleur. Toen de eerste laag Topcoat erop zat, was de verf nog niet dekkend. Geen probleem: er ging nog een tweede laag op, en hierna zag de klant niets meer van de oorspronkelijke kleur. De klant vond het allemaal erg makkelijk om te doen en kwam geen problemen tegen.

Ook zelf doen? Volg ons stappenplan in de werkwijzer egaline verven.

Ook een vloer van egaline dekkend coaten?

Voor vrijblijvend advies over egaline verven en het maken van dekkende vloercoating, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier