Nieuwe garagevloer verven

Een nieuwe garagevloer verven hoeft niet moeilijk te zijn. Met goed advies en de instructies volgen kan iedereen een vloer coaten die vele jaren meegaat. Wij adviseerden een van onze klanten.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de nieuwe garagevloer ging verven
  • welke producten werden gebruikt voor het verven van deze niet gevlinderde garagevloer
  • hoe de schilderklus werd uitgevoerd.

Waarom een nieuwe garagevloer verven?

De klant vond ons via Google en koos voor onze producten vanwege de uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit. Hij had een nieuwe, niet gevlinderde garagevloer en vroeg zich af hoe deze beschermd kon worden. In de ruimte, die zo'n vijftig vierkante meter groot was, zou een auto worden geparkeerd. Ook wilde hij er fietsen en een motorfiets kunnen stallen. Allemaal voertuigen met rubberbanden, die mogelijk wat olie konden verliezen en vuil mee binnen brachten.

Bij een nieuwe garage die voor dit soort dingen wordt gebruikt, is het essentieel een coating aan te brengen die resistent is tegen weekmakers. Dit zijn chemische stoffen die rubber zacht en flexibel houden. Weekmakers kunnen met standaardverf een chemische verbinding aangaan. Het resultaat is dan dat ze de verf lostrekken. Met een weekmakerbestendige vloercoating wordt dit probleem voorkomen.

Daarnaast was het voor onze klant belangrijk dat de coating gemakkelijk schoon te maken was. En uiteraard bestand tegen vocht en olie.

Garagevloer verven: gebruikte producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Garagevloer Coating 2K: 2-componenten toplaag voor garages en werkplaatsen die zwaarbelast en/of professioneel gebruikt worden, maar ook prima thuis te gebruiken. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Het is een watergedragen, oplosmiddelvrije 2-componenten coating op basis van epoxyhars. Een gemakkelijk verwerkbare, stofvrije, vloeistofdichte en slijtvaste coating die zeer goed bestand is tegen weekmakers in rubberbanden. Alle RAL-kleuren mogelijk.

 

De klant koos voor deze garagevloer de kleur RAL 7035 (lichtgrijs). Inno Garagevloer Coating is, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Op de foto's: links het eindresultaat, daarnaast het schuren van de ruwe vloer, rechtsboven de vloer na de primer, rechtsonder de vloer na de toplaag.

Nieuwe garagevloer verven

Nieuwe garagevloer verven: uitvoering

De klant volgde nauwgezet onze adviezen. Hij testte het vochtgehalte van de twee maanden oude vloer met de bekende afplaktest. Daarbij wordt plastic op de vloer bevestigd en na een dag verwijderd. Is er geen condens op het plastic te zien, is de vloer geschikt om te coaten. Dat was hier het geval.

De klant maakte de ondergrond goed schoon met Inno Vloerreiniger. Vervolgens schuurde hij de vloer op met een schuurmachine. Grote moeilijkheden kwam hij niet tegen. Van de Vloerprimer 2K bracht hij twee lagen aan. Vaak kan worden volstaan met een laag, maar als de ondergrond sterk zuigt kunnen twee lagen nodig zijn. Tot slot werkte hij af met twee lagen garagevloercoating. Een eventuele transparante toplaag, zoals sommige mensen doen, liet hij achterwege, "want het is geen showroom".

In totaal was hij er vier dagen mee bezig, met telkens een laag aan het begin van de dag. Over het resultaat is hij dik tevreden. Wat hij onder meer fijn vindt, is dat de vloer zo eenvoudig schoon te houden is. De garage is altijd stofvrij.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor garagevloer verven.

Wilt u ook een nieuwe garagevloer coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van garagevloeren, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.