Vloer verven in verschillende kleuren: ontvangsthal concertzaal in nieuw jasje

Een vloer verven in verschillende kleuren? Ook dat kan met de juiste vloercoatings. Een prachtig voorbeeld hiervan is de vloer in de Middelburgse concertzaal De Spot, geverfd met de producten van Vloeren Coatings.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de vloer in verschillende kleuren te verven
  • welke producten hiervoor werden gebruikt
  • hoe de vloer in verschillende kleuren geverfd werd

Waarom een vloer verven in verschillende kleuren?

Poppodium De Spot in Middelburg wilde de ontvangsthal vrolijker en uitnodigender maken. Alles was zwart en donker, waardoor de stemming bij binnenkomst meteen als somber werd ervaren. Daarom werd gekozen voor een ware explosie van kleuren die het humeur al moest verbeteren voordat er op het podium ook maar een noot gespeeld was.

De Spot nam hiervoor kunstenares Christina de Korte in de arm. Zij maakt altijd grote schilderijen en gebruikt het liefst de hele ruimte voor haar werk: de perfecte persoon voor een project als dit.

Vloer verven in verschillende kleuren: gebruikte producten

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in autobanden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

De foto's zijn gemaakt door Tim van Kleunen.

Vloer verven in verschillende kleuren

Vloer schilderen in meerdere kleuren: hoe is de klus uitgevoerd?

Christina de Korte liet zich inspireren door de kleuren van het nachtleven: rood, blauw en roze. De vormen verwijzen naar het grillige podiumlicht. Ook een Perzisch vloerkleed dat vaak als geluiddemper op het podium ligt, was een bron van inspiratie.

Omdat het een kunststofvloer was, werd eerst Vloerstripper gebruikt om de toplaag te ontvetten. Op andere vloersoorten zou Inno Vloerreiniger als schoonmaakmiddel worden toegepast. Hierna bracht de kunstenares met Inno Topcoat 1K de diverse kleuren aan.

Uiteindelijk werden de volgende RAL-kleuren verwerkt:

  • 3020 (verkeersrood)
  • 4003 (heidepaars)
  • 5002 (ultramarijn blauw)
  • 9005 (gitzwart)

De vloer van een concertzaal wordt intensief gebruikt, en dus werd er een transparante toplaag met 2-componentencoating overheen aangebracht, als harde, duurzame bescherming.

Wilt u ook een vloer in diverse kleuren verven?

Een vloer verven in verschillende kleuren kan natuurlijk op diverse manieren. We zien in andere situaties dat mensen sjablonen kiezen, bijvoorbeeld om logo’s of bepaalde geometrische vormen aan te brengen. Wie een creatief resultaat wil, kan met vloercoatings heel veel kanten op.

Voor vrijblijvend advies over vloeren verven of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier