Versleten linoleum verven en opknappen

Wilt u versleten linoleum verven? Dat is heel goed mogelijk, en het mooiste is: de vloer gaat er weer compleet als nieuw uitzien. Marmoleum of linoleum verven is niet moeilijk en veel goedkoper dan de vloer vervangen. Dat ondervond ook deze klant in Almelo die met ons advies versleten linoleum nieuw leven inblies.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot tot linoleum verven
  • welke producten werden gebruikt om deze versleten linoleumvloer te verven
  • hoe de linoleumvloer werd opgeknapt.

Waarom ging deze klant linoleum verven?

Het ging hier om een vloer van Marmoleum/linoleum in een woning. Deze was na jaren gebruik heel erg slecht. De vloer zat vol putten van stoelpoten. Het leek een maanlandschap als je het van dichtbij bekeek. De klant ging zoeken op Internet, keek of een nieuwe vloer een optie was, maar kwam bij Vloeren Coatings uit en las dat het mogelijk was om linoleum op te knappen. Hij nam contact op, kreeg de juiste antwoorden op zijn vragen en bestelde de producten.

Linoleum is op zich zeer slijtvast en gaat tientallen jaren mee. Wel kunnen er slijtagesporen komen. Die zijn echter te verhelpen. Linoleum schilderen is niet duur. Reken voor twee lagen op ongeveer 7-8 euro per vierkante meter.

Linoleum verven: gebruikte producten

Inno Vloerstripper: reinigingsproduct voor het moeiteloos reinigen/ontvetten van zwaar vervuilde waterbestendige oppervlakken. Wordt echter het meeste toegepast voor het veilig verwijderen van wax-lagen (’strippen’) op linoleumvloeren en Marmoleum. Ook andere kunststof ondergronden kunnen hiermee ontvet worden. Het product is eenvoudig in gebruik en zowel binnen als buiten toepasbaar. Niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Vloerfix 2-componentenplamuurInno Vloerfix is een 2-componenten epoxyplamuur voor het opvullen en repareren van gaten en scheuren en is zowel verticaal als horizontaal toepasbaar. Geschikt voor bijna alle soorten vloeren en wanden. Deze Vloerfix hecht zeer goed, is krimpvrij, goed schuurbaar, kan tegen zware belasting en is gemakkelijk verwerkbaar. Het product kan in dikke lagen aangebracht worden, is bestand tegen chemische stoffen en vochtwerend. Vrij van oplosmiddelen. Uitstekend overschilderbaar.

 

 

Inno Kunststof Coating: dekkende 2-componentencoating voor toepassing op Marmoleum, linoleum, laminaat, vinyl, PVC en andere kunststof ondergronden. Hiermee geeft u een oude kunststofvloeren weer een nieuw leven. Kunststof Coating kan zowel binnen als buiten worden gebruikt met een normale belasting. Deze zeer slijtvaste coating is ook hittebestendig, vergeelt niet, is UV-bestendig en vloeistofdicht. In vrijwel alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar.

 

Het is afgeraden om op linoleum of Marmoleum gewone betonverf aan te brengen. De ervaring leert dat de meeste vloerverf onvoldoende hecht en na verloop van tijd vanzelf loslaat. Inno Kunststof Coating kan er na de voorbehandeling gelijk op, zonder primer.

Op onderstaande foto's is links boven en beneden de vloer te zien vóór de klus, daarna twee foto's gemaakt tijdens de werkzaamheden, en rechts drie foto's van het eindresultaat.

Linoleum verven

Linoleum verven: hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant gebruikte Inno Vloerfix om de gaten in de vloer te herstellen. Omdat dit product snel droogt, was het niet eenvoudig om alle gaten te dichten, vond hij. Soms bleek de 2-componentenplamuur al droog in het bakje. Dat was wel spannend, maar over het eindresultaat was hij na telefonisch overleg met Vloeren Coatings toch wel tevreden.

Het aanbrengen van Inno Kunststof Coating was simpel. Als gereedschap gebruikte de klant rollers met een dikkere vacht, geschikt voor 2-componentenverf. Over de voorbereiding, het schuren en dichten, en het schoonmaken deed de klant ongeveer twee dagen. Het verven ging redelijk snel, met twee lagen op dezelfde dag.

Meer weten? Volg onze werkwijzer voor linoleumvloeren verven.

Wilt u ook linoleum verven?

Voor vrijblijvend advies over linoleum verven of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier