Laminaatvloer coaten in appartement

Vloeren-coatings.nl adviseerde een inwoner van Zoetermeer die de laminaatvloer in het appartement van zijn dochter wilde coaten. Het ging om een oudere vloer van 65 vierkante meter.

Gebruikte producten

Waarom deze laminaatvloer coaten?

De laminaatvloer zag er op zich wel goed uit, maar de bewoonster wilde liever iets anders dan het typische houtmotief dat op laminaat wordt geprint. De hele vloer vervangen en een nieuwe met een andere look leggen zou kostbaar worden en veel gedoe meebrengen. Laminaat schilderen is in zulke situaties een betaalbaar alternatief. Laminaat is van zichzelf erg sterk en kan jaren mee, dus vervangen is vaak niet nodig. Door het een ander kleurtje te geven kan je echter volop variëren zonder je hoge kosten op de hals te halen.

Laminaatvloer coaten

Welke vloercoatings werden gekozen en waarom?

Vloeren Coatings heeft voor dit soort vloeren de Inno Laminaat Coating in het assortiment. De naam zegt het al: deze vloercoating is voor honderd procent ontwikkeld voor laminaatvloeren. Een gewone vloerverf is ongeschikt voor laminaat, vanwege het ondoordringbare kunststof bovenlaagje. Deze geeft bij andere vloercoatings snel hechtingsproblemen, maar niet bij Inno Laminaat Coating. Het gaat hierbij om een unieke 2-componentencoating die zich gemakkelijk laat verwerken en leverbaar is in alle RAL-kleuren.

Een primer gebruiken is niet nodig als u verft met Inno Laminaat Coating. Wel moet de vloer gestript worden. Dit is een manier van ontvetten speciaal bedoeld voor kunststof. Hiervoor adviseren we Inno Vloerstripper.

Hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant belde ons en liet achteraf weten geen te hebben problemen ondervonden na ons uitgebreide advies. Hij heeft alles volgens de gebruiksaanwijzing gedaan, dus eerst de vloer gestript met Vloerstripper en daarna twee lagen Inno Laminaat Coating aangebracht. Dit gebeurde met een roller. Voor de kantjes werd een kwast gebruikt.

Het resultaat is prachtig, vinden zowel de klant als zijn dochter. De glans op de rechterfoto is veroorzaakt door de lichtval op een moment dat de vloer nog niet helemaal droog was. Eenmaal gedroogd geeft deze vloercoating een mat resultaat.

Lees hier meer over laminaat verven.

Wilt u ook laminaat coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier