Laminaatvloer coaten in appartement

Een laminaatvloer coaten zorgt ervoor dat laminaat er weer als nieuw uitziet, met bovendien een fris nieuw kleurtje. Vloeren-coatings.nl adviseerde een inwoner van Zoetermeer die de laminaatvloer in het appartement van zijn dochter wilde verven.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot tot laminaat verven
  • welke producten werden gebruikt bij het coaten van de laminaatvloer
  • hoe het laminaatvloer coaten werd uitgevoerd.

Waarom ging ze de laminaatvloer coaten?

 Het ging om een oudere vloer van 65 vierkante meter. De laminaatvloer zag er op zich wel goed uit, maar de bewoonster wilde liever iets anders dan het typische houtmotief dat op laminaat wordt geprint. De hele vloer vervangen en een nieuwe met een andere look leggen zou kostbaar worden en veel gedoe meebrengen.

Laminaat schilderen is in zulke situaties een betaalbaar alternatief. Laminaat is van zichzelf erg sterk en kan jaren mee, dus vervangen is vaak niet nodig. Door het een ander kleurtje te geven kan je echter volop variëren zonder je hoge kosten op de hals te halen.

Laminaatvloer coaten: aanbevolen producten

Inno Vloerstripper: reinigingsproduct voor het moeiteloos reinigen/ontvetten van zwaar vervuilde waterbestendige oppervlakken. Wordt echter het meeste toegepast voor het veilig verwijderen van wax-lagen (’strippen’) op linoleumvloeren en Marmoleum. Ook andere kunststof ondergronden kunnen hiermee ontvet worden. Het product is eenvoudig in gebruik en zowel binnen als buiten toepasbaar. Niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Laminaat Coating: 2-componentenverf, speciaal ontwikkeld voor laminaatvloeren coaten. Te gebruiken bij een normale belasting van de vloer. Zeer slijtvast en leverbaar in alle RAL-kleuren. De structuur van het laminaat blijft zichtbaar. Laminaat Coating is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten coating op basis van polyurethaan. Gemakkelijk aan te brengen. Hittebestendig, vloeistofdicht, kleurvast, bestand tegen overdadig zonlicht. Vergeelt niet. Verbruik ongeveer 10 m2 per kg.

 

Een gewone vloerverf is ongeschikt voor laminaat, vanwege het ondoordringbare kunststof bovenlaagje. Gebruik dus alleen speciale laminaatverf zoals deze. Een primer is niet nodig als u verft met Inno Laminaat Coating. Wel moet de vloer gestript worden. Dit is een manier van ontvetten speciaal bedoeld voor kunststof.

Laminaatvloer coaten

Laminaatvloer coaten: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Laminaat verven vraagt geen speciale deskundigheid en kan door elke doe-het-zelver worden uitgevoerd. Ook onze klant kon dit constateren. De klant belde ons en liet achteraf weten geen te hebben problemen ondervonden na ons uitgebreide advies. Hij heeft alles volgens de gebruiksaanwijzing gedaan, dus eerst de vloer gestript met Vloerstripper en daarna twee lagen Inno Laminaat Coating aangebracht. Het coaten zelf gebeurde met een roller. Voor de kantjes werd een kwast gebruikt.

Het resultaat is prachtig, vinden zowel de klant als zijn dochter. De glans op de rechterfoto is veroorzaakt door de lichtval op een moment dat de vloer nog niet helemaal droog was. Eenmaal gedroogd geeft deze vloercoating een mat resultaat.

Het is meestal nodig om het laminaat licht te schuren voordat er geverfd wordt. Licht opruwen is overigens voldoende: te hard schuren kan tot beschadigingen leiden.

Lees hier meer over laminaat verven.

Wilt u ook laminaat coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier