Terras verven

U wilt uw terras verven met goede vloercoating? Op deze pagina vertellen we u welke coatings geschikt zijn voor terrassen. U leest ook welke kleuren en uitstraling er mogelijk zijn en waarop u moet letten bij het voorbereiden en aanbrengen van vloercoating op terrasvloeren.

Gaat u een terrasverf kiezen, moet u weten wat de ondergrond is. Dat is belangrijker dan de functie als terras. Het maakt veel verschil of het terras van hout, beton of tegels is. Daar zijn allemaal andere coatings voor. De hiernavolgende aanwijzingen zijn dan ook heel algemeen. Lees voor meer details altijd de technische info bij de producten. Onderaan vindt u de meest populaire terrascoatings per vloertype.

Let hier op bij een terras verven

 • Buitenvloeren staan bloot aan weer en wind, en sterk uiteenlopende temperaturen. Een duurzame 2-componentenvloercoating is dan het meest geschikte product.
 • Breng op niet eerder behandelde vloeren altijd een grondverf of primer aan. Deze geeft een goede hechting voor de topcoating.
 • Gebruik enkel verf die geen water doorlaat en geschikt is voor buitengebruik. Het spreek vanzelf bij buitenverf, maar toch wordt dit weleens over het hoofd gezien.
 • Voordat u gaat verven, herstelt u eventuele beschadigingen met plamuur. Gebruik een universele 2-componentenplamuur.
 • Gebruik een professioneel schoonmaakmiddel om al het vuil en vet te verwijderen.
 • Volg onze adviezen over een effectieve voorbehandeling.
 • Breng altijd minimaal twee toplagen aan, eventueel een derde voor extra bescherming. Dit kan een transparante laag zijn.
 • Ga niet verven in de volle zin, bij temperaturen boven 25 graden of hoge luchtvochtigheid. Dit is slecht voor de uitharding van de coating.

Terras verven

Uitstraling en kleur van terras vloercoatings

Voor terrassen kiezen mensen meestal kleuren die passen bij de natuur in de tuin. Dit zijn eerder neutrale kleuren zoals wit en grijs, of juist bruinachtige tinten. Voor betontegels kiezen mensen dat weer vaker een transparante coating. Ook dat is mogelijk. Bij ons hebt u de keuze uit alle RAL- en NCS-kleuren, en verf in diverse glansgraden. Zo krijgt u de uitstraling die u wenst.

Populaire kleuren voor terrasvloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 9001 (crèmewit)
 • RAL 7035 (lichtgrijs)
 • RAL 7016 (antraciet)
 • RAL 8002 (signaalbruin)

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Terras verfkleuren

Terras verven werkwijzers en producten

Welk product u moet kiezen, hang samen de ondergrond van uw terras. Klik door op de juiste ondergrond en volg de werkwijzer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van de ondergrond, bel ons dan of kijk op deze pagina over vloertypes.

De meest voorkomende ondergronden voor terrasvloeren:

Meest verkochte coatings voor terrassen:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van terrascoatings en het verven van een terras, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.