Glittervloer maken op beton

Er zijn veel grijze, witte en zwarte vloeren. Zelfs veel blauwe en rode. Maar een glittervloer is echt uniek, want het resultaat is altijd anders. Een kunstenaar besloot van zijn betonvloer een glittervloer te maken. Vloeren Coatings stond hem bij met advies. Het resultaat: prachtig en absoluut uniek.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot een glittervloer te maken
  • welke producten hiervoor werden gebruikt
  • hoe de betonvloer met glitters geverfd werd

Waarom een glittervloer maken?

Onze klant had een nieuw huis gekocht. Daarin zat een betonvloer met vloerverwarming. Omdat de eigenaar kunstschilder is, was het onvermijdelijk dat er vlekken op de vloer zouden komen. Om dit niet op te laten vallen, besloot hij de vloer al vanaf het begin een vlekkerig uiterlijk te geven. Zo ontstond het idee voor een vloer met glitters en vlokken. Zijn vriendin maakte een paar proefstukken op een plaat. Dit leidde ertoe dat ze elke ruimte net iets anders zouden aanpakken, met andere kleuren.

De klant nam contact op met Vloeren Coatings, en koos op ons advies coating en primer.

Vloer verven in verschillende kleuren: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

Behalve glitters kocht de klant vlokken bij de Action ('foil flakes'). Daarnaast gebruikte de klant voor de kleurlagen acrylverf die hij als kunstschilder al bezat, en aanvulde met acrylverf die hij op Marktplaats vond.

Glittervloer maken


Glittervloer maken: hoe is de klus uitgevoerd?

De vloer werd geschuurd met een Woodboy-schuurmachine, waarna primer, verf, glitters en coating werden aangebracht. De klant en zijn vriendin voerden het werk zelf uit. De acrylverf die de basiskleur gaf werd in meerdere lagen aangebracht, soms sterk verdund, soms heel weinig, en door zowel te vegen als te druppelen en op de vloer te kwakken.

Het coaten met glitters bleek niet zo eenvoudig. De glitters waren door de coating gemixt. Bij het neerzetten van de roller hoopten de glitters zich aanvankelijk op. Dat maakte uitrollen nauwelijks mogelijk. Door bij de tweede laag coating de glitters eerst over de vloer te verspreiden en dan de coating er overheen te rollen verspreidden de glitters zich stukken beter. De glittertjes sprongen wat omhoog tijdens het rollen maar dat kwam de verdeling over de vloer alleen maar ten goede.

Sommige van de eveneens toegevoegde vlokken rolden zich op, waardoor de vloer niet helemaal glad werd. Het geeft de vloer nog iets origineels, dat menigeen weet te waarderen, al zou de klant de hierdoor soms overheersende vlokken achterwege laten als hij het nog eens zou doen. 

Hoewel ook de badkamer gecoat kon worden, werd deze ruimte "gespaard" zodat er ook een "rustige" vloer in huis kwam.

Betonvloer met glitter vloercoating

Wilt u ook een glittervloer maken?

De klant had voor en tijdens dit project regelmatig overleg met Vloeren Coatings, en vond het contact duidelijk, snel en enthousiast. De klant vond het superleuk om zelf de glittervloer te maken. Er zijn intussen veel mensen komen kijken die zeiden nu ook zo'n vloer te willen.

Vloeren Coatings staat ook u graag bij als u een vloer met glitters wilt, of een ander creatief idee wilt uitvoeren. Voor vrijblijvend advies over een betonvloer verven of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier