Matte vloercoating op anhydriet

Soms valt het resultaat tegen. Niet omdat de verf slecht is, maar omdat je liever een andere glansgraad wil. De familie Groen koos voor een matte vloercoating op anhydriet, nadat ze de zijdeglansverf toch iets te veel vond glanzen.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de anhydrietvloer wilde verven
  • welke matte vloercoating voor anhydriet ze koos
  • hoe de klant de anhydrietvloer verfde.

Waarom een matte vloercoating op anhydriet?

Anhydrietvloeren mogen niet onbehandeld blijven. Anders kunnen ze door vocht en veelvuldig gebruik snel verslijten. Dat wist de familie Groen wel toen ze een vloercoating uitzocht voor deze nieuwe woning. Alleen: welke verf moet je kiezen? En in welke glansgraad? De klant liet zich uitgebreid informeren door onze website en koos op basis daarvan de producten.

De keuze viel snel op 2-componentenverf van Inno Coatings: de duurzame, aanbevolen coating voor anhydrietvloeren. Bij de glansgraad wilde de klant eerst zijdeglans. Welke glansgraad verf heeft, maakt voor de slijtvastheid geen verschil. Wel is het zo dat vuil op zijdeglans wat minder snel zichtbaar is, waardoor we deze glansgraad vaak zien op zwaar belaste vloeren. Een matte vloercoating op anhydriet geeft dan weer een rustigere uitstraling en trekt door het grotendeels ontbreken van spiegeling minder aandacht.

Anhydrietvloer coaten: door de klant gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 2K Pro: deze hoogwaardige 2-componenten vloercoating op basis van epoxy raden we in het algemeen aan voor anhydriet. De klant koos deze in zijdeglans en bracht hiervan een eerste laag aan. Geschikt voor talloze, hardere vloersoorten. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating. Minder geschikt voor vloeren met vloerverwarming, want ze kan door de warmte verkleuren. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in minimaal 2 lagen voor optimale dekking.

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. De klant schakelde over op deze verf vanwege de matte uitstraling. Deze coating is zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig.

 

De klant koos voor deze vloer de kleur RAL 7035 (lichtgrijs). Topcoat 2K Pro en Topcoat 2K Kleur zijn, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Matte vloercoating

* De foto rechtsboven laat de zijdeglans laag zien die de klant eerst koos. De andere twee foto's tonen de vloer nadat deze mat werd overgeschilderd. *

Matte vloercoating op anhydriet aanbrengen

De familie Groen voerde het schilderwerk zelf uit, na uitgebreid advies van Vloeren Coatings. Eerst werd de vloer geschuurd met een parketschuurmachine, met een cirkelschijf korrel 120. Het was even wennen om met het apparaat om te gaan, maar het kwam uiteindelijk goed. Voor de wat kleinere hoekjes gebruikte de klant een handschuurmachine. Hierna brachten ze met de Vloerprimer 2K een broodnodige hechtlaag aan.

Het coaten met de Topcoat 2K Pro verliep probleemloos. Alleen het eindresultaat was niet naar de smaak van de familie. Dus hebben ze voor laatste toplaag de matte Topcoat 2K Kleur gebruikt. Het aanbrengen van de coating gebeurde met een 25 cm brede roller en een wegwerpkwast voor de hoeken en randen. De familie Groen was uiteindelijk erg blij met de matte vloercoating. De verf lijkt goed tegen een stootje te kunnen en is makkelijk schoon te maken.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook anhydriet coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydrietvloeren, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.