Vloer met vloerverwarming coaten

Een vloer met vloerverwarming coaten vraagt een verstandige productkeuze. Warmte kan de coating laten vergelen. Wat zijn dan wel geschikte vloercoatings voor vloeren met vloerverwarming? Vloeren Coatings adviseerde de eigenaar van een tussenwoning die een nieuwe cementvloer wilde afwerken.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de cementdekvloer met vloerverwarming te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het schilderen van de vloer met vloerverwarming
  • hoe het verven van de cementvloer werd uitgevoerd.

Waarom deze vloer met vloerverwarming coaten?

De klant wilde de cementdekvloer op de begane grond verven. In deze vloer zat een nieuwe verwarming. Als deze met de verkeerde producten werd afgewerkt, kon dit ertoe leiden dat op den duur verkleuringen zouden ontstaan waar de buizen van de vloerverwarming zitten. Sommige vloerverf, zoals coatings op epoxybasis, vergeelt namelijk door warmte en zonlicht. Een topcoating op basis van polyurethaan of alifatische acrylaten is daarentegen kleurvast en gaat probleemloos met warmte om.

Er was nog een andere reden om deze vloer met vloerverwarming te verven. Cementvloeren (ook wel cementdekvloeren genoemd) kunnen gaan korrelen zonder coating. Dit voelt ruw en onprettig aan en versnelt de slijtage. Ook zijn cementvloeren gevoelig voor vlekken als er geen vloercoating op wordt gezet.

Vloer met vloerverwarming coaten: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in autobanden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat.

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

 

Vloer met vloerverwarming

Cementvloer met vloerverwarming verven: hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant heeft alle werkzaamheden zelf uitgevoerd en kwam daarbij geen problemen tegen. Op advies van Vloeren Coatings werd de zandcementvloer geschuurd met een schuurmachine. Vervolgens bracht de klant de 2-componentenprimer aan. Deze gaf meteen een goede hechtlaag. Van de primer werd één laag aangebracht, de kleurencoating ging er in twee lagen op. De klant had gekozen voor RAL 9002 als kleur, ook bekend als grijswit. Dit is een trendy kleur die we in steeds meer interieurs zien. Het is niet zo steriel als ander wit en geeft net dat tikje warmte dat goed past in een woonomgeving.

De klant werkte de vloer af met de 2-componentencoating op basis van polyurethaan. Beide componenten werden direct voor het coaten gemengd met een boormachine. Hiervan werd één laag aangebracht. Op deze manier verzekerde de klant zich van een warmte- en UV-bestendige toplaag, ideaal voor vloeren met vloerverwarming.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een vloer met vloerverwarming coaten?

Voor vrijblijvend advies over een vloer van zandcement coaten of een cementdekvloer met vloerverwarming verven, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier