Balkon verven

U wilt op een balkon verven? Hieronder leest u welke vloercoating geschikt is voor balkonvloeren. Ook vertellen we welke kleuren en uitstraling mogelijk zijn en waarop u moet letten bij het balkon verven.

Een balkon kan diverse soorten ondergrond hebben. Dit bepaalt welke vloercoating gebruikt kan worden. De tips hieronder zijn daarom algemeen. Zoek voor een gedetailleerde aanpak uit van welk materiaal de balkonvloer is. Onderaan deze pagina leest u wel wat de meest populaire balkoncoating is.

Let hier op bij een balkon verven

 • Omdat een balkon blootstaat aan extreme weersomstandigheden, kiest u het best voor een sterke 2-componentenvloercoating van hoge kwaliteit.
 • Onbehandelde balkons hebben een hechtlaag nodig. Deze maakt u met een primer.
 • Uiteraard is het bij toepassingen in de buitenlucht belangrijk om te letten op vloeistofdichtheid. Gebruik enkel verf die geen water doorlaat.
 • Voordat u gaat verven, inspecteert u de ondergrond op beschadigingen. Herstel deze met plamuur.
 • Verontreinigde lucht kan hardnekkig vuil achterlaten. Gebruik een schoonmaakmiddel van professionele kwaliteit.
 • Het aanbrengen van antislip kan de veiligheid van de balkonvloer verhogen. U strooit antislip in de voorlaatste coatinglaag.
 • Volg onze adviezen in de uitgebreide vloercoating handleiding. Raadpleeg ook de technische info bij de coating voor gebruik.
 • Plan uw schilderklus zorgvuldig. Verf niet in de volle zin, of bij temperaturen boven 25 graden. Dit is slecht voor het uithardingsproces.

Balkon verven

Uitstraling en kleur van balkon vloercoatings

De meeste mensen houden balkonvloer graag neutraal en licht van kleur. Een transparante vloercoating zorgt ervoor dat u de ondergrond blijft zien, maar geeft wel essentiële bescherming. Het is ook mogelijk om uw balkon een kleur te geven. De coatings die wij aanbevelen voor balkonvloeren zijn allemaal in RAL- en NCS-kleuren leverbaar. U bent dus helemaal vrij in uw keuze. In de praktijk zien we dat de keuze bij dekkende verf vaak op wit of grijs valt.

Populaire kleuren voor balkonvloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 9001 (crèmewit)
 • RAL 7035 (lichtgrijs)
 • RAL 7000 (pelsgrijs)
 • RAL 9010 (zuiver wit)

Klik hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Balkonvloer kleuren

Balkonvloer verven werkwijzers en producten

Welke balkonverf u moet kiezen, hang samen de ondergrond van uw balkon. Hieronder vindt u de meest populaire producten en veelgebruikte vloertypes. Klik door op het type ondergrond en volg de werkwijzer.

De meest voorkomende ondergronden voor balkons:

Meest verkochte coatings voor een balkon:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van vloercoating op balkons, bel of mail ons dan. Vloeren Coatings geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.