Geëgaliseerde vloer in berging coaten

Een vloer in een berging coaten is een klus die gauw op je afkomt als je een nieuw huis koopt. Een van onze klanten probeerde het eerst zonder coating, maar had goede redenen om zich te bedenken. Onze producten hielpen hem verder.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de bergingsvloer wilde coaten
  • welke producten op deze geëgaliseerde cementdekvloer werden gebruikt
  • hoe het verven van de vloer in deze berging werd uitgevoerd.

Waarom een bergingsvloer coaten?

De klant kocht een nieuwbouwhuis met een daaraan verbonden garage. Deze besloot hij niet voor de auto te gebruiken, maar wel als berging en fietsenstalling. In de ruimte lag een cementdekvloer. Het liefst had de klant de pvc-vloer vanuit de woonkamer doorgelegd in deze garage, echter het prijskaartje dat daaraan hing werd hem te gortig.

Niets doen bleek echter geen oplossing. De cementdekvloer gaf heel veel stof, ook gewoon bij het belopen. De klant keek naar alternatieven en vond de site van Vloeren Coatings. Vervolgens vroeg hij de leggers van de pvc-vloer om de vloer van de berging te egaliseren. Zo kreeg hij bovenop de cementdekvloer een laag egaline. Daarna kwamen de vloercoatings aan de beurt.

Van de stoffige cementvloer was hij zo af, maar de egalinevloer kon evenmin onbehandeld blijven. Egaline is namelijk erg gevoelig voor vocht en vlekken. Vloerverf biedt een duurzame, beschermende oplossing. Omdat in de garage alleen fietsen werden gestald en geen auto, was slechts een mild weekmakerbestendige topcoating nodig. Mocht er wel een auto worden geparkeerd, zou een 2-componenten-epoxycoating zijn aangeraden.

Bergingsvloer coaten: gebruikte producten

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor egaline, beton en steenachtige ondergronden, en zelfs hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Licht bestand tegen weekmakers.

 

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

Vloer in berging coaten

Vloer in berging coaten: zo werd de klus uitgevoerd

De klant bestelde een primer en een topcoat in dezelfde kleur (NCS 5010-R90B) als de muren in de woonkamer. Dit laatste was mogelijk omdat de producten van Vloeren Coatings in NCS-kleuren konden worden geleverd, een universeel systeem dat we ook zien bij muurverf van diverse merken.

Voor de 18 m2 grote vloer had de klant genoeg aan 2,5 kg primer en 5 kg topcoating. Het aanbrengen leverde geen problemen op. Er ging één laag primer op en twee lagen topcoating. De klant voerde de klus uit met de bundel verfbenodigdheden die hij in onze webshop erbij had besteld (verfemmer, 3 verfrollen, 3 kwasten). Hiermee kon hij voldoende uit de voeten. Nadien had hij nog een beetje primer en coating over. Die gebruikte hij later voor een kleine technische ruimte op de zolder.

Wilt u ook zelf coaten? Volg dan onze werkwijzer egaline verven.

Wij adviseren ook over het coaten van bergingsvloeren

Voor deskundig advies over het coaten van een geëgaliseerde vloer in een berging, of het verven van egalinevloeren, hoeft u alleen maar Vloeren Coatings te bellen. Wij zijn meer dan een webshop: we geven u ook persoonlijk advies. Vrijblijvend en direct als u ons belt: u bent niet verplicht om iets te kopen. U bereikt Vloeren Coatings op +31 (0)6 - 26839279 of via het contactformulier