Cementdekvloer transparant verven

Een cementdekvloer transparant verven wordt ook wel een betonlook genoemd. Een transparant gecoate vloer heeft een moderne, industriële uitstraling. De structuur van de zandcement ondergrond blijft dan zichtbaar, inclusief lichte kleurafwijkingen, maar de vloer is wel perfect beschermd tegen vocht, vuil en vet. Lees hier hoe een klant van Vloeren Coatings een transparante coating aanbracht.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot deze gevlinderde cementdekvloer in betonlook te verven
  • welke producten werden gebruikt voor het transparant verven van de cementdekvloer
  • hoe de coating op de cementdekvloer werd aangebracht.

Waarom deze cementdekvloer transparant verven?

De klant wilde een nieuwe gevlinderde vloer van zandcement op de benedenverdieping impregneren en coaten. Gekozen werd voor transparant zodat de stoere look van de vloer behouden bleef. Uiteraard moest het resultaat aan alle eisen voldoen: waterafstotend en gemakkelijk schoon te maken. In de zoektocht naar informatie over de juiste producten kwam de klant via Google bij Vloeren Coatings terecht. Deze site sprong eruit omdat alles duidelijk werd omschreven en er veel voorbeeldfoto's te zien waren. Ook beperkte de informatie zich niet tot betonvloeren, maar was er speciale aandacht voor cementdekvloeren en zandcement.

Deze klant koos voor een transparante oplossing, maar een cementdekvloer verven kan ook met dekkende vloercoating. Het ene is kwalitatief niet beter dan het andere: het is dus vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Vloeren Coatings heeft voor beide opties de juiste producten in huis. Bel als u hierover vragen heeft.

Cementdekvloer coaten: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard) of mat.

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

Cementdekvloer transparant verven

Cementdekvloer transparant verven: de uitvoering

Het schilderwerk werd door twee personen uitgevoerd. Eerst werd er geschuurd. Hiervoor gebruikten ze een creatieve methode: aan een bezemsteel bevestigden ze een blok met schuurpapier korrel 120. Normaal doet men dit met een schuurmachine, maar de klant vreesde dat deze te veel kringen zou maken en de vloer dan lelijk zou afsteken bij de al wit geverfde wanden. Het schuurpapier was snel op, constateerde de klant die anderen adviseert altijd genoeg in huis te halen.

Een dag later werd de vloer geïmpregneerd met de primer, de daaropvolgende dag gevolgd door de transparante coating. Dit ging vlot en probleemloos met de bijgeleverde vachtrollers. De klant begon op het verste punt en werkte van daar naar de achterpui. Over het resultaat is hij meer dan tevreden. De betonlook geeft de ruimte precies de juiste sfeer.

Ook zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een cementdekvloer transparant coaten?

Voor vrijblijvend advies over een vloer van zandcement dekkend coaten of een cementdekvloer transparant verven, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier