In een badkamer tegels verven met betonverf: zo doe je dat

Badkamertegels verven met betonverf is niet moeilijk. Er zijn veel soorten betonverf in de handel waarmee je een strakke vloercoating maakt. Maar bij tegels verven in de badkamer is de juiste primer wel heel belangrijk. Vloeren Coatings adviseerde een klant in Utrecht.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot om de badkamer tegels te verven met betonverf
  • welke producten werden gebruikt om de badkamervloer te coaten
  • hoe het verven van de vloertegels werd uitgevoerd.

Waarom in de badkamer tegels verven met betonverf?

In de badkamer tegels verven met betonverf staat en valt met de juiste voorbehandeling. De meeste badkamertegels zijn hard en geglazuurd, en zuigen geen verf op. Deze harde, gladde tegels moeten voorbehandeld worden de speciale Tegelprimer.

Onze klant in Utrecht had echter een ander soort tegel, namelijk een poreuze baksteenachtige tegel waar het water snel intrekt. Zulke tegels vereisen een geschikte 2-componentenprimer. Het afwerken na het aanbrengen van de primer kan met vele soorten betonverf of andere vloercoatings van hoge kwaliteit. Uiteraard is waterbestendigheid een belangrijke factor in de badkamer. Ook kan eventueel antislip worden toegevoegd, al is dit afhankelijk van de vloer en de situatie.

Omdat de klant geen ervaring had met badkamertegels verven, nam ze contact op met Vloeren Coatings. Bovendien wilde ze kwalitatief goede verf. De uitleg stelde haar in staat om de schilderklus helemaal zelf uit te voeren.

Badkamertegels coaten: gebruikte producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden, waaronder poreuze tegels.

 

Inno Topcoat 2K Pro: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaar tot zeer zwaar belast worden. Bij uitstek geschikt voor industriële en bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Deze epoxy coating is zeer goed bestand tegen autobanden, zuren en vetten. Kan op vele soorten vloeren aangebracht worden. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Altijd aanbrengen in 2 lagen voor optimale dekking en duurzaamheid.

LET OP: Gebruik bij harde, geglazuurde tegels geen Vloerprimer 2K, maar Inno Tegelprimer.

De twee kleine foto's rechts laten zien hoe de badkamertegels waren voordat ze geverfd werden. Links en midden het eindresultaat.

Badkamer tegels coating

Badkamer: tegels verven met betonverf in de praktijk

Een badkamervloer verven begint met grondig schoonmaken. De klant gebruikte hiervoor Inno Vloerreiniger, een speciale geconcentreerde zeep die flink ontvet. Nadat de vloer goed droog was, werd de primer aangebracht. Een dag later ging de eerste kleurlaag erop. De klant merkte dat de badkamertegels erg sterk zogen. Dit maakt een tweede laag noodzakelijk. Deze werd er twee dagen later op aangebracht.

Drogen is extra belangrijk in een badkamer. Tegels verven met betonverf wil in zo'n ruimte het beste lukken als je ook na de verfklus veel droogtijd in acht neemt. Dat deed de klant, die de vloercoating meer dan een week met rust liet. Hierna werden enkele kleine meubels geplaatst. Na twee weken gebruikte ze de douche voor het eerst. Het resultaat volgens haar? "Perfect!"

Wilt u ook tegels verven in de badkamer?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier