Garagevloer verven

U gaat een garagevloer coating aanbrengen? Deze pagina vertelt u meer over de juiste vloercoating voor een garage, welke kleur en uitstraling mogelijk zijn en waarop u moet letten bij een garagevloer verven.

Hieronder vindt u algemene aanwijzingen en tips voor het verven van garagevloeren. Om te weten welke producten en werkwijze geschikt zijn, is de locatie echter minder belangrijk maar moet u de ondergrond van de vloer weten. Onderaan deze pagina leest u wel wat de meest populaire garagevloercoating is.

Let hierop bij een garagevloer verven:

 • Een vloercoating in een garage moeten tegen een stootje kunnen. Kras en slijtvast dus.
 • Chemisch resistentie is belangrijk. Olie en chemicaliën kunnen op de vloer terechtkomen. Uw coating moet daar tegen kunnen.
 • In autobanden zitten weekmakers, ofwel chemische stoffen die het rubber zacht houden. Die weekmakers gaan een verbinding aan met gewone vloerverf. Het gevolg: als u de wagen uit de garage haalt, trekken de banden mogelijk delen van de coating mee. Gelukkig kunt u dit gemakkelijk voorkomen door een speciale garagevloercoating te gebruiken.
 • Elke garagevloer moet worden voorbehandeld. Eerst inspecteert u de vloer op scheuren, barsten of andere beschadigingen. Herstel waar nodig.
 • Maak de vloer grondig schoon met een krachtige ontvetter. Schoonmaken is altijd belangrijk, en nog meer als het een oude garagevloer is die al langer is gebruikt.
 • Ga geen garagevloer verven bij temperaturen boven 25 graden. De coating hardt dan te snel uit. Door de snellere uitharding ziet u dat terug in het eindresultaat.
 • Verft u buiten of met een openstaande poort? Houd de luchtvochtigheid in de gaten. Deze mag bij het aanbrengen en uitharden niet hoger zijn dan 80%.

Garagevloercoatings zijn er voor professionele garages en uw garage thuis.

Garagevloer verven

Uitstraling en kleur van garage vloercoatings:

Ook al woont u niet op een garagevloer, een garage moet niet lelijk zijn. Inno Garagevloer Coating is leverbaar in alle RAL-kleuren. U hebt dus volop keus. Het resultaat is een strakke, egaal gekleurde vloer.

Ook in autobedrijven, parkeergarages, magazijnen en fabriekshallen kan het belangrijk zijn om de vloer geheel of gedeeltelijk in een opvallende kleur te verven, bijvoorbeeld om vakken te onderscheiden. In dat geval is het eveneens goed te weten dat alle kleuren leverbaar zijn.

Populaire kleuren voor garagevloeren zijn (van links naar rechts):

 • RAL 7000 (pelsgrijs)
 • RAL 7023 (betongrijs)
 • RAL 7035 (lichtgrijs)
 • RAL 9010 (zuiver wit)

Kijk hier voor het maken van uw kleurkeuze.

Kleuren garagevloer

Garagevloer verven werkwijzers en producten

De juiste productkeuze hangt nauw samen met het type ondergrond van de garage. Klik door op het type ondergrond van uw garage en volg de werkwijzer. Heeft u hulp nodig in het bepalen van het juiste type ondergrond, bel gerust. We hebben ook een handig overzicht gemaakt hier: soorten vloer ondergrond

De meest voorkomende ondergronden voor garagevloer zijn:

De meest verkochte producten voor garages:

Bel gerust

Wilt u meer weten over het aanbrengen van garagevloercoating, bel of mail ons dan. Vloeren geeft advies op maat over alle soorten vloercoatings, vloerverf en primers, en uiteraard ook over de beste manier van werken. In ons assortiment vindt u voor elke ondergrond een geschikt product. Bel gerust voor vrijblijvend advies op 06 - 26 839 279 of neem contact op via ons contactformulier.