Nieuwe anhydrietvloer coaten bij renovatie

Een van onze klanten liet een nieuwe anhydrietvloer coaten bij de renovatie van zijn huis. De bedoeling was een duurzame beschermlaag te maken die er ook nog eens geweldig uitzag. Het resultaat mag er zijn!

Hieronder leest u:

  • waarom de klant de nieuwe anhydrietvloer liet coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het verven van deze nieuwe anhydrietvloer
  • hoe de schilderklus werd uitgevoerd.

Waarom een nieuwe anhydrietvloer coaten?

Anhydrietvloeren komen we veel tegen in nieuwbouw maar worden ook steeds vaker aangebracht bij verbouwingen. Dat laatste was hier het geval. Bij de renovatie van deze woning in Amsterdam ging bijna alles op de schop. De oude versleten vloer werd vervangen door een vers gegoten anhydrietvloer. Anhydriet is een sterk vloertype, maar mag niet onbehandeld blijven. Vooral vocht is een potentieel probleem. Door een nieuwe anhydrietvloer te verven met een dampdoorlatende coating wordt de vloer optimaal beschermd. Vocht in de vloer kan eruit, maar vanwege de vloeistofdichte toplaag trekt er geen water in.

Bij de renovatie van deze woning werd de volledige nieuwe anhydrietvloer van 160 m2 van een vloercoating voorzien.

Anhydrietvloer coaten: gebruikte producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Vloerprimer 2K: dit is een 2-componenten primer voor ondergronden die zwaarbelast worden. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond zoals pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een goede dichting van zuigende vloeren en geeft een uitstekende hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft. Geschikt voor vrijwel alle ondergronden.

 

Inno Topcoat 2K Pro: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaar tot zeer zwaar belast worden. Bij uitstek geschikt voor industriële en bedrijfsvloeren, zoals werkplaatsen, magazijnen, fabrieken en winkels. Deze epoxy coating is zeer goed bestand tegen autobanden, zuren en vetten. Kan op vele soorten vloeren aangebracht worden. Topcoat 2K Pro is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten vloercoating op basis van epoxy. Leverbaar in zijdeglans. Altijd aanbrengen in 2 lagen voor optimale dekking en duurzaamheid.

 

De klant koos voor deze vloer de kleur RAL 7032. Deze wordt ook wel kiezelgrijs genoemd. Topcoat 2K Pro is, zoals al onze dekkende verf, leverbaar in alle RAL- en NCS-kleuren.

Nieuwe anhydrietvloer

Nieuwe anhydrietvloer coaten: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Vanwege het grote oppervlak werden de werkzaamheden uitbesteed aan een professioneel schildersbedrijf. Eerst werd de vloer gereinigd met Inno Vloerreiniger. Hierna werd er geschuurd. Voor nieuwe anhydrietvloeren adviseren we schuren met korrel 120. Gebruik hiervoor een gewone (parket)schuurmachine.

Vervolgens ging er een laag Inno Vloerprimer 2K op. Deze gaf de ideale hechtlaag voor de topcoating. Een 2-componentenverf zoals de Vloerprimer 2K moet direct voor gebruik mechanisch worden gemengd. Een dag later ging de eerste laag van de Inno Topcoat 2K Pro erop. Ook dit is een 2-componentenverf op basis van epoxy. Houd hierbij de potlife in de gaten: de verwerkingstijd van vers gemengde 2-componentenverf is een uur. Een nieuwe anhydrietvloer coaten is op zich niet moeilijk, maar moet wel goed gepland worden vanwege de potlife.

Het werk werd perfect uitgevoerd en zag er zelfs na één laag al prima uit. De klant was dan ook supertevreden. De foto's zijn gemaakt terwijl de verflaag nog niet helemaal droog was, waardoor er meer glans te zien is.

Meer weten? Hier is onze werkwijzer voor anhydrietvloer verven.

Wilt u ook een nieuwe anhydrietvloer coaten?

Voor vragen over onze producten of het verven van anhydriet, mag u ons altijd bellen op 06-26 839 279 voor vrijblijvend, persoonlijk advies.