Marmoleumvloer verven in Amsterdam

Wilt u een versleten marmoleumvloer nieuw leven inblazen? Marmoleum verven is een simpele en doeltreffende manier om dit te doen. Gemakkelijk zelf uit te voeren en een stuk goedkoper dan een nieuwe vloer. Dat bleek uit dit project in Amsterdam, waarbij een vloer in een auditieruimte werd opgefrist.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot tot Marmoleum verven
  • welke producten werden gebruikt om deze marmoleumvloer te verven
  • hoe het Marmoleum verven werd uitgevoerd.

Waarom gingen ze Marmoleum verven?

Deze auditieruimte voor tv-producties deed in een eerder leven dienst als balletlokaal. De vloer werd toen intensief gebruikt. Elke dag gingen er tientallen voeten overheen. Niet alleen werd er gedanst, ook acrobatische toeren zorgden voor extra belasting van de vloer. Er zaten dan ook nogal wat slijtageplekken op, wat niet zo mooi was. De vloer in de auditieruimte was dus echt wel aan een opknapbeurt toe.

Het mooie van Marmoleum is dat vloeren met dit materiaal zeer slijtvast zijn. Ook zijn linoleumvloeren en Marmoleum meestal erg goed gelegd. Zonde om goede vloeren eruit te halen als ze zo eenvoudig te schilderen zijn. Het verven van een marmoleumvloer is niet duur. Reken voor twee lagen op ongeveer 7 euro per vierkante meter.

Marmoleum verven: aanbevolen producten

Inno Vloerstripper: reinigingsproduct voor het moeiteloos reinigen/ontvetten van zwaar vervuilde waterbestendige oppervlakken. Wordt echter het meeste toegepast voor het veilig verwijderen van wax-lagen (’strippen’) op linoleumvloeren en Marmoleum. Ook andere kunststof ondergronden kunnen hiermee ontvet worden. Het product is eenvoudig in gebruik en zowel binnen als buiten toepasbaar. Niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Kunststof Coating: dekkende 2-componentencoating voor toepassing op Marmoleum, linoleum, laminaat, vinyl, PVC en andere kunststof ondergronden. Hiermee geeft u een oude kunststofvloeren weer een nieuw leven. Kunststof Coating kan zowel binnen als buiten worden gebruikt met een normale belasting. Deze zeer slijtvaste coating is ook hittebestendig, vergeelt niet, is UV-bestendig en vloeistofdicht. In vrijwel alle RAL- en NCS-kleuren leverbaar.

 

Het is onverstandig om op Marmoleum gewone vloerverf aan te brengen. De ervaring leert dat de meeste vloerverf onvoldoende hecht en na verloop van tijd vanzelf loslaat. Inno Kunststof Coating kan er na de voorbehandeling gelijk op. Het is niet nodig en zelfs afgeraden om een grondverf of primer te gebruiken op dit soort kunststof ondergronden. 

Marmoleum verven

Marmoleum verven: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Marmoleum verven is geen ingewikkelde klus, ondervond de klant. De vloer van de auditieruimte werd eerst goed gestript. Strippen is het ontwaxen van de vloer. Dit gaat door met een speciale zeep te dweilen. De zeep haalt de oude waxlaag van de vloer. Hiervoor werd Inno Vloerstripper gebruikt. Vervolgens werd nog een keer met schoon water nagedweild. Deze voorbehandeling is essentieel bij Marmoleum verven. Anders hecht coating slecht.

Hierna werd er geschuurd met korrel 100. Dit gebeurde met een roterende schuurmachine, gehuurd bij een verhuurcentrum voor drie tientjes. Per 40 m2 was er één schuurpad nodig. Schuren is met name aangeraden bij vloeren met sterke slijtagesporen.

Nadat de krassen weggeschuurd waren, zag de vloer er al veel beter uit. Tijd om te schilderen. Er werden twee lagen aangebracht, een per dag. De kunststofcoating ging er direct op, zonder primer. Voor elke laag adviseren we altijd een nieuwe roller. Tussen de haren van een oude roller zitten namelijk stukjes hard geworden verf van de vorige keer.

Meer weten? Volg onze werkwijzer voor marmoleumvloeren verven.

Wilt u ook Marmoleum verven?

Voor vrijblijvend advies over Marmoleum verven of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier