Marmoleumvloer verven in Amsterdam

Vloeren-coatings.nl adviseerde een auditieruimte voor tv-producties in Amsterdam bij het maken van een nieuwe vloercoating. Het ging om een versleten marmoleumvloer. De vraag was of Marmoleum verven eigenlijk wel kon. Het antwoord? Een schitterende vloer, dus: ja!

Gebruikte producten

Waarom gingen ze Marmoleum verven?

Deze auditieruimte deed in een eerder leven dienst als balletlokaal. De vloer werd toen intensief gebruikt. Er zaten dan ook nogal wat slijtageplekken op, wat niet zo mooi was.

Het mooie van Marmoleum is dat vloeren met dit materiaal zeer slijtvast zijn. Ook zijn linoleumvloeren en Marmoleum meestal erg goed gelegd. Zonde om goede vloeren eruit te halen als ze zo eenvoudig te schilderen zijn. Het verven van een marmoleumvloer is niet duur. Reken voor twee lagen op ongeveer 7 euro per vierkante meter.

Welke vloercoatings werden gekozen en waarom?

Inno Coatings heeft voor dit soort vloeren de perfecte oplossing: Inno Kunststof Coating. Deze vloercoating is speciaal ontwikkeld voor linoleum, Marmoleum, laminaat en vinyl. Dit soort ondergronden komen we thuis tegen, maar ook in scholen en openbare ruimtes. De unieke 2-componentencoating is leverbaar in alle RAL-kleuren en ook als transparante coating.

Het is niet nodig en zelfs afgeraden om een grondverf of primer te gebruiken op dit soort kunststof ondergronden. Inno Kunststof Coating kan er na de voorbehandeling gelijk op.

Marmoleum verven

Hoe is de verfklus uitgevoerd?

De vloer van de auditieruimte werd eerst goed gestript. Strippen is het ontwaxen van de vloer. Dit gaat doormiddel van het dweilen met een speciale zeep. De zeep haalt de oude waxlaag van de vloer. Dit gebeurde met de speciale Inno Coatings stripzeep. Hierna werd nog een keer met schoon water nagedweild.

Vervolgens werd er geschuurd met korrel 100. Dit gebeurde met een roterende schuurmachine, gehuurd bij een verhuurcentrum voor drie tientjes. Per 40 m2 was er één schuurpad nodig. Nadat de krassen weggeschuurd waren, zag de vloer er al veel beter uit. Tijd om te schilderen. Er werden twee lagen aangebracht, een per dag. De kunststofcoating kon er direct op.

Een marmoleumvloer die versleten en bekrast is, kan zeer goed geschilderd worden. Dat bewees dit project. Het resultaat was verbluffend goed.

Hier is onze werkwijzer voor marmoleumvloeren verven.

Wilt u ook Marmoleum verven?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier