Egalinevloer verven in transparante betonlook

Een egalinevloer verven kan met transparante verf of in een dekkende kleur. Transparant verven wordt ook vaak betonlook genoemd, hoewel egaline op zich geen beton is. Het resultaat is heel stijlvol. Dat ondervond ook de evenementenorganisatie Apex Productions in Amsterdam die zich door Vloeren Coatings liet adviseren.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot deze egalinevloer te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor deze betonlook
  • hoe de transparante vloercoating werd aangebracht.

Waarom een egalinevloer verven?

Apex Productions betrok een nieuw kantoor. Daar lag een tapijt waar het bedrijf geen fan van was. Besloten werd om de vloerbedekking te vervangen. De keus was toen tussen laminaat en een betonvloer. Uiteindelijk werd gekozen voor egaline om de vloer egaal te maken, en deze te voorzien van een vloercoating.

Egaline is een product dat in veel varianten bestaat. Het doel is altijd: een oneffen vloer egaal maken. Dat gebeurt door een papje met egaline uit te laten vloeien en dan te laten verharden. Het resultaat ziet er betonachtig uit: stoer en robuust. Maar egaline is niet onkwetsbaar. Een druppeltje koffie op een onbehandelde egalinevloer blijft altijd zichtbaar. En grote hoeveelheden vocht kunnen de kwaliteit aantasten. Door op egaline vloerverf aan te brengen, vermijd je dit soort problemen.

Een vloercoating geeft duurzame bescherming en ziet er mooi uit. Er zijn twee mogelijkheden: transparant coaten (betonlook) of een dekkende kleur. Deze klant koos voor de betonlook.

Egalinevloer verven: aanbevolen transparante coatings

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet, egaline en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

Egaline coaten kan ook met dekkende verf. Gebruik dan de kleurenversie van de Topcoat 2K en combineer deze dan met de Vloerprimer 2K. U vindt de vloercoatings in onze webshop.

Egalinevloer verven transparante vloercoating

Egalinevloer verven: transparante betonlook maken

De klant heeft, na bij Vloeren Coatings advies te hebben ingewonnen, al het schilderwerk zelf uitgevoerd. Eerst werd de vloer geschuurd met een gehuurde Woodboy-parketschuurmachine. Dat ging soms lastiger dan verwacht.

Hierna werd de primer aangebracht. Voor een betonlook wordt de transparante Vloerprimer 1K gebruikt. Bij deze is het aangeraden om zo secuur mogelijk te werken. Mochten er na de eerste laag rolbanen zichtbaar zijn, dan is een tweede laag primer noodzakelijk om te voorkomen dat de rolbanen in het eindresultaat zichtbaar blijven.

De klant werkte de egalinevloer af met twee lagen transparante Inno Topcoat 2K. Dit is 2-componentenverf die vooraf mechanisch gemengd moet worden. De substantie die dan ontstaat vloeit op zich goed uit, maar is wel dikker dan gewone verf. Dat voelde wat onnatuurlijk aan, vond de klant, maar hij slaagde er niettemin in om alles mooi te verdelen.

Ook zelf doen? Volg ons stappenplan in de werkwijzer egaline verven.

Ook een egalinevloer verven met transparante coating?

Voor vrijblijvend advies over egaline verven en het maken van een betonlook-vloer, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier