Cementdekvloer sealen met vloersealer

Een cementdekvloer sealen is een gemakkelijke en betaalbare manier om een vloer te beschermen en stofvrij te maken. Het resultaat kan bovendien heel mooi zijn. Dat bewijst de opgeknapte en daarna gesealde vloer in dit vroegere winkelpand.

Hieronder leest u:

  • waarom deze klant de cementdekvloer ging sealen
  • welke vloersealer hij hiervoor gebruikte
  • hoe het sealen van de cementvloer werd aangepakt.

Waarom deze cementdekvloer sealen?

De klant wilde de 800 vierkante meter grote vloer van het vroegere V&D-pand in Den Haag opknappen. Aanvankelijk gingen de klant er van uit dat het een betonvloer was, maar bij nader inzien bleek het om cement te gaan. Het was de bedoeling om de vloer na de renovatie te coaten. Verschillende producten werden geprobeerd. De cementdekvloer bleef echter stoffig. Het enige wat hielp was sealen.

Een vloersealer is een soort basisverf: een kleurloos, transparant product dat een functionele coating aanbrengt. Het grootste voordeel is dat een vloersealer een uitstekende stofbinder is. Breng de sealer aan het is over en uit met stoffen. Daarnaast biedt een vloersealer ook de nodige bescherming en is een gesealde vloer gemakkelijk te reinigen.

Cementdekvloer sealen: gebruikte producten


Inno VloersealerInno Coatings Vloersealer: Transparante 1-component vloercoating die speciaal bedoeld is om (met name cementgebonden) vloeren stofvrij te maken. Dit wordt ook vaak het ‘sealen’ van een vloer genoemd. Deze dunne coating vloeit gemakkelijk en et de stof op beton/cement vast. Hierdoor stoffen vloeren niet meer en blijft de ruimte schoner. De stofbinder is watergedragen en droogt snel. Deze transparante coating is er in zijdemat. Aanbrengen in 1 à 2 lagen. Het verbruik is ca. 8 - 10m²/kg* per laag.

Geschikt voor vloeren met een normale belasting, zowel binnen als buiten. Bestand tegen autobanden, vloeistofdicht, dampdoorlatend, warmtebestendig en niet vergelend.

 

Cementdekvloer sealen

Cementdekvloer sealen: hoe is de schilderklus uitgevoerd?

Eerst werd de vloer, die op veel plaatsen nogal beschadigd was, hersteld met vulmiddelen. De cementdekvloer werd vervolgens helemaal vlak geschuurd met een schuurmachine. Hierna haalden stofzuiger en bezem het schuurstof weg. De klant goot met een maatbeker een deel sealer over de vloer, ging hier met een trekker achteraan en rolde het vervolgens mooi uit met een roller tot de laag egaal was. Het was even proberen om het soepel te laten verlopen. Maar eenmaal de slag te pakken, ging het vlot. Al het werk werd door de klant uitgevoerd. Vanwege het grote oppervlak duurde het drie dagen. 

Het eindresultaat spreekt tot de verbeelding. De vloer is door alle reparaties een lappendeken van grijs- en bruintinten en diverse materialen, en de Vloersealer accentueert dit op een heel mooie manier. De sealer haalt de kleur echt naar voren. Sterk is het oppervlak ook, want de vloer wordt intussen al een aantal maanden probleemloos gebruikt.

In onze webshop vindt u alles wat u nodig hebt om de vloer te sealen.

Wilt u ook een cementdekvloer sealen?

Hebt u vragen over het sealen van een cementvloer of een andere steenachtige ondergrond, neem dan gerust contact met ons op. Wij geven vrijblijvend, persoonlijk advies via +31 (0)6-26 839 279.