Betonvloer verven in betonlook

Een betonvloer verven kan op twee manieren: dekkend, dus met een effen kleur, of in betonlook. De heer Westerveld koos voor een betonlook-vloer in zijn nieuwbouwhuis. Vloeren Coatings adviseerde hem hoe hij de vloer kleurloos kon afwerken, én waarmee.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot deze gevlinderde betonvloer te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het creëren van de betonlook
  • hoe het schilderen van de betonvloer werd uitgevoerd.

Waarom deze cementdekvloer coaten?

Beton is robuust en gaat tientallen jaren mee, maar heeft wel bescherming nodig. Een betonvloer is namelijk poreus. Vocht kan er vrij gemakkelijk in wegzakken en de bewapening aantasten. Dit kan leiden tot betonrot en grote schade aan de vloer. Een betonvloer verven met een sterke vloercoating is daarom absoluut aanbevolen. Het verfsysteem moet dan bestaan uit een primer en bij voorkeur twee toplagen voor optimale duurzaamheid.

Veel mensen kiezen voor een dekkend geverfde betonvloer. Het alternatief is de betonlook. Die wordt steeds populairder. Een betonlook-vloer heeft een transparante beschermlaag die het beton zichtbaar houdt. Toegepast in woningen geeft dit een bijzondere industriële sfeer. Vloeren Coatings heeft een combinatie van producten die heel goed werkt voor een betonlook. De buren van de heer Westerveld hadden al bij ons besteld. Ze waren daar zo tevreden over dat ook hij de keuze op ons liet vallen.

Cementdekvloer coaten: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

Een betonvloer coaten kan zoals gezegd ook met dekkende verf. Gebruik dan de kleurenversie van de Topcoat 2K en combineer deze dan met de Vloerprimer 2K. U vindt de producten in onze webshop.

Betonlook vloer verven

Betonvloer verven in betonlook: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Bij deze klant ging het om een gevlinderde betonvloer. Hij voerde de schilderklus zelf uit. Uiteraard begon hij met het schoonmaken van de vloer. Ook volgde hij het advies op om de vloer te schuren. Daarmee stopte hij echter, omdat hij merkte dat de vlindering van de vloer daaronder leed.

De Vloerprimer 1K heeft hij in twee lagen aangebracht. Dit is bij deze primer vaker nodig, vooral als er na de eerste laag nog rolbanen te zien zijn. Die verdwijnen bij een tweede laag. Belangrijk, want anders zie je de rolbanen in de betonlook terug.

De klant werkte af met twee lagen Inno Topcoat 2K Transparant. Van deze transparante verf had hij op het eind nog wat over. Dat kon hij nog kwijt op een stukje vloer elders in huis dat niet zo netjes gevlinderd was. Grote problemen kwam hij tijdens het schilderen niet tegen. De heer Westerveld is heel tevreden over het resultaat.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer  betonlook verven.

Wilt u ook een betonvloer in betonlook verven?

Voor vrijblijvend advies over een betonvloer verven en het maken van een betonlook-vloer, al of niet in nieuwbouw, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier