Stalvloer schilderen met vloercoating: een stal coaten in de praktijk

Een stalvloer schilderen is absoluut noodzakelijk om de ondergrond te beschermen tegen uitwerpselen van dieren, maar ook tegen zuren en chemische stoffen. Vloeren-coatings.nl adviseerde de eigenaren van een schapenstal bij het schilderen van een stalvloer. Ze voerden de schilderklus zelf uit.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de stalvloer te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het verven van de stalvloer
  • hoe de stalvloer werd geschilderd.

Waarom gingen ze de stalvloer schilderen?

De klant houdt hobbymatig een aantal schapen. De stal waarin ze staan heeft een betonnen vloer van 20 m2 en is volledig gesloten. De schapen brengen er veel tijd in door. De eigenaren wilden een vloeistofdichte en slijtvaste vloer in de stal om te voorkomen dat vocht en urine van de dieren in het beton trekt.

Wie een betonnen vloer onbeschermd laten, loopt in deze situatie vroeg of laat tegen grote problemen aan. Beton is van zichzelf poreus, zodat urine en andere stoffen vanzelf in de vloer trekken. Dit leidt tot aantasting van de structuur en betonrot. Grote en kostbare reparaties zijn dan onvermijdelijk. Een stalvloercoating voorkomt veel van deze problemen.

Stalvloer schilderen: aanbevolen producten

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat. Bestand tegen weekmakers in autobanden.

 

Van de Vloerprimer en de Topcoat bestaan ook 2-componentenversies. Deze raden we aan bij vloeren die zwaar belast worden en/of professioneel gebruikt. Van de Topcoat is naast de dekkende versie ook een transparante verkrijgbaar. U vindt deze in onze webshop.

 

Stalvloer coating

* Op de foto is rechts de vloer te zien vóór het coaten, in het midden de geverfde stalvloer. *

Stalvloer schilderen: hoe is de verfklus uitgevoerd?

Eerst werd de vloer ontdaan van alle vuil en stof, en daarna schoongemaakt met een reinigingsmiddel voor vloeren. Hebt u nog geen geschikt product, adviseren we Inno Vloerreiniger. Dit is een universeel schoonmaakmiddel dat krachtig ontvet en de vloer optimaal voorbereidt op verdere behandeling.

Vervolgens lieten ze het beton drogen. Hierna begonnen ze met het aanbrengen van de primer. Deze werd in één laag aangebracht. Dit is gebruikelijk bij primers. Tijdens het verven hebben ze geen problemen ervaren. Het voorstrijkmiddel was makkelijk aan te brengen en droog binnen de aangegeven droogtijd.

Ook Inno stalvloercoating was prima aan te brengen met een roller. Ze hebben een tweede laag van de coating aangebracht binnen de gestelde termijn en deze vervolgen ruim een week laten uitharden. Twee lagen is het minimum voor een duurzame coating. Hierna konden de dieren weer gebruikmaken van de stal.

Voor instructies, volg onze werkwijzer stalvloer verven.

Wilt u ook een stalvloer schilderen?

Voor vrijblijvend advies of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier