Grindvloer verven in woonkamer: een praktijkvoorbeeld

Hebt u een grindvloer? Verven van een grindvloer is een snelle en voordelige manier om de ondergrond nieuw leven in te blazen. Vloeren-coatings.nl adviseerde een inwoner van Spijkenisse die de grindvloer in zijn woonkamer wilde verven. De woning heeft een open keuken, dus ook daar werd de vloer gecoat.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de grindvloer te coaten
  • welke producten werden gebruikt voor het schilderen van de grindvloer
  • hoe het grindvloer verven werd uitgevoerd.

Waarom deze grindvloer verven?

De grindvloer in de woning was in goede staat, maar de bewoner stoorde zich aan de kleur. Hij koos voor een coating in de kleur RAL 7004 (signaalgrijs).

In veel woonkamers en showrooms liggen grindvloeren. Eigenaren houden vaak van de speciale look. Na verloop van tijd kunnen ze echter vergelen of kunnen er vlekken ontstaan. Een coating lost dit probleem op. Een grindvloer coaten is gelukkig goed mogelijk en niet moeilijk. 

Grindvloer verven: aanbevolen producten

Inno Grindvloer Coating: 2-componenten toplaag speciaal voor het verven van open grindvloeren, gesealde grindvloeren en grindtegels. Door de vloer te schilderen in een kleur naar keuze maakt u deze weer mooi en aantrekkelijk. De structuur blijft zichtbaar. Grindvloer Coating is een watergedragen en oplosmiddelvrije 2-componenten coating op basis van epoxyhars. Het is een gemakkelijk verwerkbare, stofvrije, vloeistofdichte en zeer slijtvaste vloercoating, geschikt voor zware belasting.

 

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Het is bij het bestellen van de coatings belangrijk om te weten of het open grindvloer is of een grindvloer met een dichte of gesloten structuur. Bij open grindvloeren ligt het verbruik van de verf in het begin een stuk hoger (reken op 1 liter voor 4 m2 bij de eerste laag), bij dichte grindvloeren kunnen de normale richtlijnen voor het verbruik worden gevolgd (1 liter voor 7 m2).

Grindvloer verven in woonkamer

Grindvloer verven: hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant vond de coating op onze website en heeft toen gebeld voor meer informatie. Hij kreeg goede tips en (naar eigen zeggen) een heldere uitleg, en heeft na ontvangst van de producten het schilderwerk zelf uitgevoerd. Hij liep tegen geen enkel probleem aan. De klant had zich vooraf goed geïnformeerd bij Vloeren Coatings en volgde onze werkwijzer.

Eerst maakte hij de vloer goed schoon met Inno Vloerreiniger. Daarna bracht hij in een keer de Inno Grindvloer Coating aan. Hij gebruikte de hierbij bestelde rollers, en daarmee verliep de verfklus heel vlot.

Meer weten? Volg onze werkwijzer voor grindvloer verven.

Wilt u ook een grindvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte voor het verven van een grindvloer kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier