Grindvloer verven in woonkamer: een praktijkvoorbeeld

Vloeren-coatings.nl adviseerde een inwoner van Spijkenisse die de grindvloer in zijn woonkamer wilde verven. De woning heeft een open keuken, dus ook daar werd de vloer gecoat.

Gebruikte producten

Waarom deze grindvloer verven?

De grindvloer in de woning was in goede staat, maar de bewoner stoorde zich aan de kleur. Hij koos voor een coating in de kleur RAL 7004 (signaalgrijs).

Een grindvloer coaten is goed mogelijk en niet moeilijk. Het is echter belangrijk om te weten of het open grindvloer is of een grindvloer met een dichte of gesloten structuur. Bij open grindvloeren ligt het verbruik van de verf in het begin een stuk hoger (reken op 1 liter voor 4 m2 bij de eerste laag), bij dichte grindvloeren kunnen de normale richtlijnen voor het verbruik worden gevolgd (1 liter voor 7 m2). De werkwijzer grindvloer coaten vertelt er meer over.

Grindvloer verven in woonkamer

Welke vloercoatings werden gekozen en waarom?

De klant in Spijkenisse koos voor Inno Grindvloer Coating, een epoxycoating speciaal voor grindvloeren. Deze kan op alle soorten grindvloeren worden aangebracht. Inno Grindvloer Coating is in alle kleuren leverbaar, maar laat de grindstructuur zichtbaar. De afwerking is zijdeglans. Het is een 2-componentenverf en geeft een grote hardheid, waardoor het resultaat heel duurzaam is.

Hoe is de verfklus uitgevoerd?

De klant vond de coating op onze website en heeft toen gebeld voor meer informatie. Hij kreeg goede tips en (naar eigen zeggen) een heldere uitleg, en heeft na ontvangst van de producten het schilderwerk zelf uitgevoerd. Hij liep tegen geen enkel probleem aan. Eerst maakte hij de vloer goed schoon met Inno Vloerreiniger. Daarna bracht hij in een keer de Inno Grindvloer Coating aan. Hij gebruikte de hierbij bestelde rollers.

Wilt u ook een grindvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte voor het verven van een grindvloer kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier