Gietvloer coaten

"Een gietvloer coaten? Dat is toch niet nodig?" We horen dat weleens. Maar helaas, soms is het zelfs bij een nieuwe gietvloer nodig. Dat ondervond een klant van Vloeren Coatings. Die merkte dat de pas gegoten vloer een kleine verbouwing niet had overleefd. Met onze producten werd het probleem echter snel opgelost.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot deze nieuwe gietvloer te coaten
  • welke producten hiervoor werden gebruikt
  • hoe de klant de gietvloer van een mooie verflaag voorzag.

Waarom deze nieuwe gietvloer coaten?

Voor de bed & breakfast it TÚNHÛS wilde de klant een mooie strakke gietvloer op kleur. Die zag er na het gieten prachtig uit. Vervolgens werd er binnen in het pand verbouwd. Om de vloer te beschermen legde de klant stuclopers en een zelfklevende vloerbeschermer op de gietvloer. Toen hij deze na twee maanden verbouwen weghaalde, bleek de vloer echter vreselijk te zijn verkleurd. Ook waren de logo's van de stuclopers overal zichtbaar in de vloer. Coaten was de enige oplossing.

Dit is een bijzonder geval. Meestal verkleuren gietvloeren, zoals die van epoxy, pas later door warmte en UV-straling. Ook dan is de gietvloer verven het enige alternatief. Door te coaten met een PU-vloercoating wordt toekomstige verkleuring in de kiem gesmoord. PU ofwel polyurethaan heeft als eigenschap dat het zeer goed bestand is tegen zonlicht en hoge temperaturen.

Gietvloer coaten: aanbevolen producten

Inno Vloerreiniger: zeer sterk ontvettend en desinfecterend reinigingsmiddel. Deze vloerreiniger lost vet op in plaats van het te verplaatsen, zoals veel andere reinigers. Deze vloerreiniger is het beste middel voor het reinigen en ontvetten van te verven/coaten ondergronden, zowel binnen als buiten. Het is eenvoudig in gebruik. De reiniger is niet milieubelastend en onschadelijk voor mens en dier.

 

Inno Topcoat 2K Kleur: 2-componenten vloercoating voor vloeren die zwaarbelast worden. Universele toplaag voor vele soorten vloeren waaronder gietvloeren. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Voor binnen en buiten. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, bestand tegen weekmakers en UV-licht, dampdoorlatend en warmtebestendig. In vrijwel alle RAL-kleuren leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans en mat. Kan aangebracht worden op een epoxy gietvloer.

De klant koos in dit geval voor de grijstint RAL 7044. Inno Topcoat 2K Kleur is leverbaar in alle RAL-kleuren. Daarnaast is er een transparante versie die geschikt is voor het maken van een betonlook.

Gietvloer coaten

Gietvloer coaten: hoe is de schilderklus uitgevoerd?

De klant heeft de vloer eerst goed schoongemaakt met Inno Vloerreiniger, een uitstekende ontvetter voor alle vloeren die al eens gebruikt zijn. Ook is de vloer verder voorbereid op de verfklus door te schuren. Dit gebeurde met een schuurmachine korrel 120. Vervolgens heeft de klant twee lagen Topcoat 2k Kleur op de vloer gezet. Hierbij kwam hij geen problemen tegen. Met de bijbestelde rollers, die op een steel werden gezet, was de 26 m2 grote vloer in een uurtje helemaal gecoat, waarna dit een dag later werd herhaald. Alleen voor de randjes werd een kwast gebruikt.

De klant was erg blij met het resultaat. Na de tegenslag met de nieuwe vloer bleek het verven heel soepel te verlopen. Ook vindt hij de gekozen kleur prachtig.

Zelf doen? Volg onze werkwijzer gietvloer verven.

Wilt u ook een gietvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies of een offerte voor het verven van een gietvloer kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier