Egalinevloer coaten in betonlook

Een egalinevloer coaten en een betonlook geven: dat geeft een mooi, industrieel uiterlijk. Een klant koos zo'n transparante vloercoating voor de woonkamer en keuken. Vloeren Coatings leverde de betonlook verf en stond bij met advies.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot deze egalinevloer te verven
  • welke coatings werden gebruikt voor het creëren van de betonlook vloer
  • hoe de vloercoating werd aangebracht.

Waarom een egalinevloer coaten?

Egaline is een mengsel van cement, kunsthars en andere bestanddelen. Het wordt gebruikt om ongelijke of beschadigde vloeren te egaliseren. Egaline wordt er als een dunne pap over uitgegoten en dan verdeeld. Eenmaal droog is een egalinevloer heel sterk, maar uiterlijk wel kwetsbaar. Koffie- of wijnvlekken krijg je niet weg, tenzij de vloer van een vloercoating wordt voorzien.

Een egalinevloeren coaten met betonlook verf betekent dat een transparante coating wordt aangebracht. De ondergrond blijft hierdoor zichtbaar. Dit zorgt voor een stoer, robuust en industrieachtig uiterlijk. De vloer wordt wel goed beschermd. Vloeistof trekt niet in, maar blijft erop liggen en kan met een doek gemakkelijk worden afgedaan.

Egalinevloer coaten: aanbevolen betonlook verf

Inno Vloerprimer 1K: transparante 1-component primer voor vloeren die normaal belast worden. Het wordt toegepast als eerste (grond)laag op een onbehandelde ondergrond. Een primer zorgt voor een uitstekende hechting tussen de ondergrond en de toplaag en vermindert de zuiging van de ondergrond. Vloerprimer 1K is geschikt voor vrijwel alle ondergronden. Watergedragen en op basis van acrylaten. De primer is eenvoudig aan te brengen en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten, waaronder beton, anhydriet, egaline en zandcement. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte.

 

Egaline coaten kan ook met dekkende verf. Gebruik in dat geval de kleurenversie van de Topcoat 2K en combineer deze met Inno Vloerprimer 2K. U vindt de vloercoatings in onze webshop.

Egalinevloer coaten in betonlook

Egalinevloer coaten: betonlook in de praktijk

De klant heeft, na bij Vloeren Coatings advies te hebben ingewonnen, al het schilderwerk zelf uitgevoerd. Eerst schuurde hij de vloer lichtjes op, zodat er een ruwe bovenlaag ontstond. Hierna ging de Vloerprimer 1K erop voor de hechtlaag. Dit is een zeer heldere primer die na droging haast onzichtbaar is. Het afwerken gebeurde de daaropvolgende dagen met twee eveneens transparante toplagen van de Topcoat 2K. De klant vond dat de coatings lekker weg smeerden en is zeer tevreden met het resultaat.

Zelf doen? Een betonlook maken is niet moeilijk: bijna al onze klanten doen het zelf. Meer weten? Volg altijd onze werkwijzer betonlook verven. Raadpleeg ook onze werkwijzer egaline verven.

Wilt u ook een egalinevloer in betonlook coaten?

Voor vrijblijvend advies over egaline verven en het maken van een betonlook-vloer, al of niet in nieuwbouw, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier