Zandcement dekvloer verven

Een zandcement dekvloer verven kan op meerdere manieren. Vloeren Coatings adviseerde de eigenaar van een woning die de vloer in kleur afwerkte en daarna voorzag van een transparante toplaag als extra bescherming.

Hieronder leest u:

  • waarom de klant besloot de zandcement dekvloer te verven
  • welke coatings werden gebruikt voor het schilderen van de cementdekvloer
  • hoe het coaten van de zandcement dekvloer werd uitgevoerd.

Waarom deze zandcement dekvloer verven?

De klant wilde de benedenverdieping van de woning verven. Daar bevonden zich de woonkamer, wc en gang. In het huis lag een zandcement dekvloer. Deze moest gecoat worden. Heel verstandig, want vloeren van zandcement (ook wel cementdekvloeren genoemd) kunnen gaan korrelen als ze niet beschermd worden. Het gevolg is dat ze ruw blijven aanvoelen en sneller verslijten. Ook zijn onbehandelde cementdekvloeren erg gevoelig voor vlekken. Alleen een vloercoating kan de vloer voldoende beschermen.

Een zandcement dekvloer verven kan met dekkende betonverf en met transparante vloercoating. Deze klant had eerst een transparante coating, maar was er niet tevreden over. Hij besloot daarom te kiezen voor een dekkende verf met daar bovenop een transparante toplaag als extra bescherming.

Cementdekvloer coaten: gebruikte vloercoatings

Inno Vloerprimer 2K: 2-componenten primer voor ondergronden die zwaar belast worden en dus tegen een stootje kan. Ook zeer geschikt als grondlaag in natte ruimtes. Het wordt veelal aangebracht als hechtlaag op een onbehandelde ondergrond zoals anhydriet dekvloeren, zandcement, egalinevloeren en pas gestort beton. Inno Vloerprimer 2K zorgt voor een dichting van zuigende vloeren en geeft een optimale hechting tussen de ondergrond en toplaag, zodat de coating er hierna lang op blijft.

 

Inno Topcoat 1K Kleur: dekkende 1-component vloercoating voor vloeren die normaal belast worden. Het is een zeer universele vloercoating die als toplaag op vele soorten vloeren aangebracht kan worden. Geschikt voor beton en andere steenachtige ondergronden, maar ook voor hout. Het is een watergedragen en oplosmiddelvrije coating op basis van alifatische acrylaten. Daarmee is deze coating ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming. De verf vloeit mooi uit, is gemakkelijk verwerkbaar en geeft een strak eindresultaat.

 

Inno Topcoat 2K Transparant: kleurloze 2-componenten vloercoating. Het is een universele vloercoating die als toplaag geschikt is voor vele soorten vloeren, binnen en buiten. Watergedragen en oplosmiddelvrij, op basis van polyurethanen (PU). Deze coating is daarmee zeer geschikt voor vloeren met vloerverwarming en vloeren waar direct zonlicht op komt. Maakt het oppervlak vloeistofdicht, stofvrij, is slijtvast, vergeelt niet, is UV-bestendig, licht bestand tegen weekmakers, laat damp door en heeft geen moeite met warmte. Deze transparante coating is leverbaar in zijdemat (standaard), zijdeglans of mat.

U vindt deze en andere producten in onze webshop.

Zandcement dekvloer verven

Zandcement dekvloer verven: de uitvoering

De klant, die al het werk zelf uitvoerde, heeft de vloer eerst schoongemaakt. Hij koos op ons advies voor een speciale ontvetter, Inno Vloerreiniger. Deze wordt op dezelfde manier als een gewoon schoonmaakmiddel gebruikt, maar is veel krachtiger.

Bij het voorbereidende werk werden ook scheuren en gaten hersteld met Inno Vloerfix. Dit is een gemakkelijk toepasbare 2-componentenplamuur die voor vele soorten ondergronden geschikt is. Na het aanbrengen en het drogen kon de vloer worden geschuurd. Dit deed de klant grotendeels handmatig.

Toen de vloer eenmaal schoon, hersteld en geschuurd was en klaar om te verven, heeft de klant de primer van Inno Coatings op de cementdekvloer aangebracht. Nadat de primer droog was heeft de klant er twee kleurloze lagen Topcoat 1K op gezet in RAL 7035 zijdemat, een populaire grijstint die in het RAL-systeem omschreven wordt als lichtgrijs. Dit gebeurde met een tussenpoos van een dag. De klant gebruikte de meegeleverde rollers. Hierna werkte hij de vloer af met een transparante toplaag van 2 componenten voor extra hardheid en bescherming.

Zelf doen? Volg altijd onze werkwijzer cementdekvloer verven.

Wilt u ook een zandcement dekvloer coaten?

Voor vrijblijvend advies over zandcement verven en een cementdekvloer verven, of een offerte kunt u contact met ons opnemen op 06 - 26839279 of via het contactformulier